2024.07.27, Szombat
Népszerűsítik a klinikai kutatási munkákat
univpecs.com

Népszerűsítik a klinikai kutatási munkákat

univpecs.com

2019.09.19. 21:15

A napokban Balatonfüreden rendezték meg az Európai Klinikai Kutatások Infrastruktúrájáért felelős Hálózat (ECRIN) európai összekötőinek nyári továbbképzését, az ECRIN Summer School-t.

A rendezvénynek minden évben más tagország ad otthont. Az idei évben az ECRIN magyar partnere, a Magyar Klinikai Kutatások Infrastruktúrájáért felelős Hálózat (HECRIN) kapta meg a megtisztelő felkérést a magas szakmai színvonalon zajló háromnapos esemény megrendezésére, melynek fő témája a humán klinikai vizsgálatokban résztvevő szakemberek képzése volt.

A multinacionális klinikai vizsgálatokat támogató európai kutatási infrastruktúra hálózat (ECRIN) egy európai non-profit szervezet, mely arra törekszik, hogy az orvosi gyakorlat döntései magas minőségű klinikai vizsgálatokból származó, megbízható tudományos evidencián alapuljanak. Ennek érdekében támogatja a gyógyszeripartól független, multinacionális klinikai vizsgálatok megvalósulását. Az országhatárokon átnyúló vizsgálatok menedzselésével, hatósági engedélyeztetésével és támogatásával, az országos hálózatok összekapcsolásával, a vonatkozó szakmai irányelvek beépítésével és tanácsadással segíti elő a nem-kereskedelmi, kutatók által kezdeményezett kiemelkedő tudományos jelentőséggel bíró klinikai kutatásokat.

 

 

Dr. Kovács L.Gábor professzor, a HECRIN Konzorcium elnöke a háromnapos rendezvény kapcsán elmondta : "A fő cél, hogy Magyarországon elterjesszük és népszerűsítsük azokat a klinikai kutatási munkákat, amelyek nem a gyógyszeripartól erednek. Támogatjuk a független innovatív kutatói hálózatok megjelenését, amelyek képesek klinikai projekteket generálni. A HECRIN elnyert egy pályázatot Franciaországgal, Írországgal, Portugáliával, Csehországgal, Spanyolországgal együtt, és ezáltal szeretnénk megteremteni az orvostanhallgatók, gyógyszerészhallgatók és az egyetemi szintű egészségügyi szakdolgozók klinikai kutatási alapismereteinek oktatását, amihez például távoktatási anyagokat dolgozunk ki angol nyelven."

Aktuálisklinikai kutatásECRIN