2024.04.27, Szombat
Vadonatúj kezelőhelyiséggel bővült a PTE Szívgyógyászati Klinika
univpecs.com

Vadonatúj kezelőhelyiséggel bővült a PTE Szívgyógyászati Klinika

univpecs.com

2019.09.06. 20:00

Hétfőn délelőtt adták át a PTE KK Szívgyógyászati Klinikáján a kardiológiai betegek részére kialakított egynapos ellátási egységet, melynek köszönhetően tovább rövidülhet számos szívgyógyászati beavatkozás várólistája.

A PTE Szívgyógyászati Klinikára diagnosztikus koszorúér katéterezésre, pacemaker beültetésre és szívritmus zavarok elektrofiziológiai ellátására érkező betegek, valamint az orvosok, ápolók a mai nappal már használatba is vették az új egységet. Az új részleg igénybevételével tovább rövidíthető a diagnosztikus katéterezési várólista, amely már eddig is Pécsett volt az országban a legrövidebb.

 

 

Éves szinten mintegy háromezer-kétszáz beteget lát el ilyen kezelésekkel a PTE Szívgyógyászati Klinika, amely kapacitás a mostani fejlesztésnek, bővítésnek köszönhetően jelentősen emelkedhet. Az új egység kialakítása közel 40 millió forintba került a PTE Klinikai Központnak.

 

 

“Ezeket a beavatkozásokat egynapos ellátás keretében elvégezve a betegek mindössze egy napot vannak távol otthonuktól vagy munkahelyüktől. Az új egység átadásával a klinika fekvőbeteg részlegének szabad ágykapacitásai más betegek számára gyorsabb fekvőbeteg osztályos felvételére adnak lehetőséget” – tájékoztatott Cziráki Attila professzor, a klinika igazgatója.

 

 

Sebestyén Andor, a PTE KK elnöke hangsúlyozta: “Az egynapos ellátási egység európai színvonalú infrastruktúrában, exkluzív környezetben tudja fogadni a betegeinket. Az a célunk, hogy minél több klinikán-kon megvalósíthassunk ehhez hasonló fejlesztéseket.”

 

 

Galéria

AktuáliskezelőhelyiségPTE PécsBaranya megyeSzívgyógyászati Klinika