2022.12.01, Csütörtök
pixabay - illusztráció

"IDEMÉZZ" kampány Pécsett

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.10.28. 14:41

Két hónapig tartó őszi mézkampányt indítottak útjára néhány napja az Agrárminisztérium, a méztermeléssel foglalkozó szakmai, valamint érdekképviseleti szervek a magyar méz népszerűsítéséért, a méznek az egészségre gyakorolt rendkívül pozitív hatásairól.

A lakosság egészére irányuló promóciók nagy figyelmet fordítanak a kisgyermekes családok megnyerésére. A „Legyen minden nap mézes nap” szlogennel indított kampány kiemelt célja, hogy több mézet fogyasszunk.

 

 

Október 25-én délelőtt a pécsi Kossuth téren népszerűsítették a baranyai mézet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai. A jelenlévők hangsúlyozták a magyar méz kiváló minőségű, ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag, és az európai piacokon is megállja a helyét. A magyar méhészeti nemzeti program, a mézfogyasztást ösztönző kampányok, valamint az idén meghirdetett beporzók éve egyaránt az ágazat versenyképességének növelését szolgálják, csakúgy mint az a 600 millió forint, amelyből az agrártárca közel 20 ezer méhész számára nyújt segítséget, méhcsaládonként 500 forint összegű jövedelempótló támogatás biztosításával. Magyarországon kiváló mézet állítanak elő a méhészek. Népszerűsítésére már évek óta sikerrel zajlik nálunk is „Az Európai Mézes Reggeli Program, amelyhez óvodák és iskolák jelentkezhetnek, a tavalyi esztendőben ötszáz intézmény csatalakozott hozzá.

AktuálisIDEMÉZZPécsBaranya megyemézkampány