2023.03.25, Szombat
Vágóhidat és húsfeldolgozó üzemet adtak át Drávacsehiben
MTI Fotó: Sóki Tamás - Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j) és Molnár Balázs, a Prizma-Bautim Kft. ügyvezetője a vágóhíd és a húsfeldolgozó üzem átadóünnepségén Drávacsehiben 2019. október 8-án.

Vágóhidat és húsfeldolgozó üzemet adtak át Drávacsehiben

MTI

2019.10.09. 14:39

Három ormánsági település összefogásával valósult meg az a közfoglalkoztatási mintaprogram, amelynek keretében vágóhíd, húsfeldolgozó üzem és sertéstelep létesült - jelentették be kedden a Baranya megyei Drávacsehiben.

A félmilliárdos, 420 millió forintos belügyminisztériumi támogatással megvalósuló mintaprogram segítségével az ormánsági Drávacsehiben vágóhíd és húsfeldolgozó üzem, Szaporcán egy ezer sertés tartására alkalmas telep, keverőegység és kocaszállás létesült, emellett tizenkilenc új munkahely jött létre.     

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért és vízügyért felelős helyettes államtitkára a húsüzem átadóján arról szólt, hogy a háztáji sertéstartás újjáélesztését, a gasztronómiai hagyományok ápolását és munkahelyteremtést szolgáló program azt mutatja, hogy "a közfoglalkoztatás értéket teremt".

A közfoglalkoztatásban 2016-ban még 223 ezren vettek részt, az idén júliusban pedig már csak 103 ezren, a csökkenés arra utal, hogy a rendszerben lévők elsődleges munkaerőpiacra juttatásával kapcsolatos kormányzati szándék megvalósult.

AktuálisDrávacsehiBaranya megyevágóhíd