2024.03.29, Péntek
A támogatási lehetőségekről tájékoztatták a családokat Baranyában
pixabay - illusztráció

A támogatási lehetőségekről tájékoztatták a családokat Baranyában

Baranya Megyei Kormányhivatal

2020.01.22. 14:58

A családtámogatási ellátásokról, valamint a lakáscélú állami támogatási lehetőségekről tájékoztatták 2020. január 20-án a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai a kisgyermekes anyukákat Pécsett.

A MagMa Műhely által szervezett rendezvényen résztvevő édesanyák a családtámogatási ellátások közül elsősorban a családi pótlékról, a gyermekgondozást segítő ellátásokról és a gyermeknevelési támogatásokról kérdezték a hivatalból érkezett szakembereket. A pénzbeli ellátások témakörében a csecsemőgondozási és a gyermekgondozási díjjal kapcsolatban mutatkozott kiemelt érdekelődés. A lakáscélú állami támogatások közül a falusi CSOK-kal kapcsolatos kedvező változások keltették fel a figyelmet, de sokan kértek információt a lakáscélú jelzáloghitel-tartozások csökkentéséről szóló kormányrendeletben meghatározott jogosultsági feltételekről is.

Az esemény kapcsán dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott kiemelte: a családvédelmi akcióterv egyes elemei iránt nagy az érdeklődés Baranya megyében. A tavalyi évben ez ügyben összesen 8086-an keresték fel a kormányablakokat. Az otthonteremtési kedvezmények közül a legtöbben a babaváró támogatást igényelték, de nagyon népszerű volt a falusi CSOK is, amely kapcsán közel kétezren fordultak a kormányhivatalhoz. Utóbbi különösen fontos Baranyában, ahol 269 olyan kistelepülés található, amelyen elérhető a falusi CSOK. Ráadásul ezeken a településeken az idei évtől ötmillió forint áfa-visszatérítési támogatás is jár az építkezőknek.

AktuálisBaranya megyecsaládtámogatás