2023.12.08, Péntek
Koronavírus - A Pécsi Tudományegyetem szakmai stábot állított fel
pixabay - illusztráció

Koronavírus - A Pécsi Tudományegyetem szakmai stábot állított fel

MTI

2020.01.31. 20:30

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) operatív szakmai stábot állított fel, hogy koronavírussal kapcsolatban az aktuális helyzetnek megfelelő lépéseket gyorsan és hatékonyan meg tudja tenni, emellett minden kínai hallgatóval felvette a kapcsolatot - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Mint azt a PTE közleményében írták, az egyetem "elkötelezett az egyetemi polgárok és a lakosság egészsége és biztonsága iránt (.) és folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus témakörében kiadott nemzetközi és hazai szakmai ajánlásokat, egyeztet az illetékes szakhatóságokkal".     

Az intézmény hangsúlyozta kommünikéjében, hogy sem érintett betegről, sem betegség-gyanús esetről nincs tudomása az egyetemnek, ezzel együtt a továbbiakban is a "maximális óvatosság elvének szem előtt tartásával, és az illetékes szakhatóságok szakmai útmutatásának megfelelően jár el".     

Jelezték: azok a hallgatók, akik hazautaztak Kínába a szünetben, visszaérkezésüket követően a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) protokolljának megfelelően kitöltik a szakhatóság által e célra összeállított kérdőívet. Ezek kiértékelését követően, szükség esetén azonnal további vizsgálatokat tud végezni a PTE Klinikai Központ (KK).     

Mint írták, ha a Kínából hazatért hallgatók közül bárkinél a megbetegedés tünetei jelentkeznének, a PTE Klinikai Központjának Sürgősségi Betegellátó Osztályán a beteg járványügyi elkülönítését is biztosítani tudják, és a protokoll szerint biztonságosan megszervezik az ellátását.     

Kiemelték, hogy a PTE a közösségi terekben magyar, angol és kínai nyelvű feliratokkal hívja fel a figyelmet a prevencióra, illetve kézfertőtlenítőket helyez ki a campusokra, míg a vizes blokkokba a WHO irányelvei alapján tájékoztatókat tesz ki a helyes kézmosásról, és higiénés kézfertőtlenítésről.

AktuálisKoronavírusPTE szakmai stáb