2024.07.24, Szerda
Ellenőrzési tapasztalat: volt olyan, aki duplázott
police.hu

Ellenőrzési tapasztalat: volt olyan, aki duplázott

police.hu

2020.04.30. 20:00

Sebességellenőrzést tartottak a rendőrök Baranyában, a kirívó esetek sem maradtak el.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrzői 2020. április 28-án sebességellenőrzést végeztek a megye közútjain.

Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése volt. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

Volt olyan járművezető, aki a megengedett 90 km/h helyett 163 km/h-val közlekedett, egy másik gépkocsivezető megduplázta a megengedett sebességet és 180 km/h-val száguldozott, egy harmadik autósnak pedig 194 km/h volt a sebessége, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

A rendőrök az említett kirívó esetekben összesen 420 000 Ft bírságot szabtak ki a gyorshajtáson tetten ért sofőröknek, illetve jogsértésükért külön-külön büntetőpontot is kaptak.

A sebességtúllépés még mindig vezető baleseti ok, a helyes sebesség megválasztása pedig életet menthet!

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

„… hogy mindenki hazaérjen!”

AktuálissebességellenőrzésBaranya megye