2024.04.24, Szerda
Siklóson felkészülten várják a turistákat
Baranya Megyei Kormányhivatal - Facebook

Siklóson felkészülten várják a turistákat

Baranya Megyei Kormányhivatal

2020.07.20. 13:22

Csütörtökön a siklósi várban megkezdődött azoknak a fiataloknak a felkészítése, akik a nyári diákmunka program keretében járulnak majd hozzá, hogy a siklósi térség az idei évben is vonzó turisztikai célponttá váljon. Az eseményen dr. Horváth Zoltán a belföldi turizmus és a gazdaság fellendítése érdekében tett kormányzati intézkedésekről is beszélt.

Hazánk ma egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország a járvány szempontjából – hangsúlyozta dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott. Hozzátette, ahhoz, hogy ezt továbbra is elmondhassuk, és a határokon kívül tartsuk a vírust, jelentősen hozzájárulhat az is, ha az idei nyáron pihenésünk helyszíneként inkább belföldi úti célokat választunk.

A diákok feladata főként az lesz, hogy irányt mutassanak a városba érkezőknek, és felhívják a figyelmüket Siklós és térsége sokszínű látványosságaira, programjaira.

Dr. Horváth Zoltán elmondta, Baranyában több mint 220 munkáltató pályázott sikerrel a nyári diákmunka programra, így a Baranya Megyei Kormányhivatal közel 1000 fiatal munkatapasztalat-szerzését segíti a rendelkezésre álló 100 millió forintos keretből. Arról is beszélt, hogy a megyében már több mint 6000 munkahelyet tudtak megvédeni a rövidített munkaidős bértámogatásnak köszönhetően, illetve sok száz millió forintot tudtak biztosítani a gazdasági szereplőknek.

Riegl Gábor, Siklós polgármestere köszöntőjében elmondta, a városban két és félszeres jelentkezés volt a diákmunkára, és a kormányhivataltól kapott támogatásnak köszönhetően júliusban és augusztusban 14 diák dolgozhat a város területén, valamint a vár rendezvényeinek, programjainak előkészítésében, megvalósításában.

Szentgyörgyvári Péter, a Siklósi Várszínház NKft. igazgatója arra hívta fel a figyelmet, rengeteg munka áll amögött, amit a ma a siklósi térségbe érkező turisták látnak, tapasztalnak. A céljuk, hogy az ide érkező vendégek olyan élményekben részesüljenek, amelyek arra ösztönzik őket, hogy később is visszatérjenek, és másokat is erre biztassanak. A diákmunkát vállalóknak az infópontokon, a Várfesztivál és a Szüreti Várnapok kapcsán is számos fontos feladatuk lesz.

Galéria

AktuálisSiklósBaranya megyeSiklósi Várturizmusnyári diákmunka program