2024.04.26, Péntek
A pécsi vasútvonalon változik a pótlóbuszok útvonala
pixabay - illusztráció

A pécsi vasútvonalon változik a pótlóbuszok útvonala

MTI

2020.08.18. 09:00

Keddtől változik a pécsi vasúti fővonalon az S40-es jelzésű személyvonatok helyett közlekedő pótlóbuszok útvonala: akkortól Szakály-Hőgyész és Kurd vasútállomás között szállítják az utasokat - közölte a Mávinform hétfő este az MTI-vel.

Vasárnap délután Dúzsnál kisiklott egy tehervonat utolsó három kocsija - kettő a sínek mellé dőlt, egy pedig az ágyazatba süllyedt -, emiatt járnak azóta pótlóbuszok az érintett szakaszon.

A közlemény szerint az InterCity vonatok helyett közlekedő pótlóbuszok útvonala már hétfőn napközben módosult, azok Pincehely és Dombóvár állomás között járnak.

Az utasoknak 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk a Budapest-Pécs vasútvonalon, és a csatlakozó mellékvonalakon is előfordulhatnak késések.

A helyszínelés befejezése után megkezdték a műszaki mentés előkészületeit. Az ágyazatba süppedt kocsit vasúti daruval fogják visszaemelni. Előtte azonban ki kell üríteni belőle a cementet, és meg kell javítani a pályát, hogy az emelés miatt megközelíthessék a daruval. A felsővezetéket már eltávolították a daruzás útjából.

A pálya mintegy 350 méter hosszban járhatatlanná vált, ezért a műszaki mentés és a helyreállítás több napig eltarthat - írta a vasúttársaság.

AktuálisPécsBaranya megyepótlóbuszútvonalváltozás