2024.04.27, Szombat
Pécs - Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Pécs - Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

MTI

2024.02.23. 12:34

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ legfrissebb tájékoztatása szerint a a fővárosban és hét nagyvárosban, köztük Pécsen is javultak a koronavírus jelenlétét rögzítő mérési eredmények.

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. Az intézet az írta a honlapján, hogy 2024 7. hetében a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja a szennyvízben tovább csökkent.

Javuló értékekek országszerte

A vizsgált városok közül csökkenés mérhető Budapest mindhárom szennyvíztisztítója, valamint Debrecen, Kecskemét, Pécs, Szekszárd, Szolnok, Szombathely és Tatabánya esetében. Emelkedést Eger és Kaposvár esetén mértek, míg a további 10 vizsgált településen stagnálást - írták.
A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Győrben az alacsony, máshol a mérsékelt tartományba esik.

Az influenza is visszaszorulóban 

Közölték azt is, hogy a 7. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben az elmúlt heti maximum után csökkenésnek indult. A vírus örökítőanyagának koncentrációja 12 vizsgált mintában haladta meg a kimutatási határt.

AktuálisPécsBaranya megyeCovid-19influenza