2024.06.14, Péntek

2017-ben is folytatja hálózatfejlesztési munkálatait az E.ON

mti

2017.03.21. 15:40

Az E.ON csoport idén is folytatja hálózatfejlesztési munkálatait Baranya megyében. Az 1,1 milliárd forintos beruházást saját forrásból finanszírozza a szolgáltató.

Az E.ON Hungária Zrt. közleménye szerint Pécsett 550 millió forintos fejlesztést terveznek: villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserélnek, illetve újakat építenek ki. A megyeszékhelyen a munkálatok március végén indulnak.    

Mint írták, 550 millió forintot költenek hálózatfejlesztésre Baranya megye további területein: Komlón és térségében 76 millió, Szigetváron pedig 23 millió forint értékben végeznek az áramhálózat üzembiztonságát fenntartó beruházásokat.

Vajszló külterületén 10 millió forintos beruházással nyomásszabályozót építenek át. Kozármislenyben újabb területek gázhálózatba kapcsolásának előkészítéseként földgáz-gerincvezeték épül.     

A kommünikében ismertették, hogy a vállalatcsoport Baranyában ötezer kilométer hosszú áram-, és 3200 kilométer gázhálózat-vezeték üzemeltetéséről és karbantartásáról gondoskodik, amelyet tavaly 1,2 milliárd forintból fejlesztettek szintén saját forrásból a megyében.

GazdaságBaranya megyeáramszolgáltatásE.ONhálózatfejlesztés