2024.03.28, Csütörtök

Pécsi üzemét is fejleszti a Leier Hungária

hirado.hu, mti

2017.07.31. 10:01

Az osztrák Leier építőipari cégcsoport magyarországi leányvállalata, a Leier Hungária Kft. 7 milliárd forintos beruházást hajt végre hat - köztük a pécsi - építőanyag-gyártó üzemében.

A 101 új munkahelyet teremtő fejlesztéshez a kormány 1,28 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hangsúlyozta: a Leier 1985-ben, a nyugat-európai cégek közül elsőként vállalta fel azt a bátor döntést, hogy a vasfüggöny másik oldalán, kockázatos körülmények között komoly befektetést hajt végre. Magyarország tiszteli a cégcsoport eddigi magyarországi tevékenységét, különösen a cégalapító Magyarország iránti elköteleződését – jegyezte meg.

A Jánossomorján, Mátraderecskén, Hajdúszoboszlón, Devecserben, Pécsett, valamint Győrben található üzemek közül  Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője ismertetése szerint a legnagyobb fejlesztés a jánossomorjai üzemben lesz, ahol előregyártott fal- és födémelemeket, valamint egy sor olyan betonelemet gyártanak, amelyeket az építkezésre kiszállítva könnyen be lehet építeni.

Ezekkel az elemekkel hatékonyan kiválthatóak a mostanra elavulttá vált lassú és munkaerőigényes helyszíni építési technikák – tette hozzá.

 

Forrás: hirado.hu, mti

PécsGazdaságfejlesztésépítőiparLeier Hungária