2024.03.04, Hétfő
Jövőre zárul mecsekoldali úthálózatának egymilliárdos fejlesztése
Páva Zsolt - Facebook

Jövőre zárul mecsekoldali úthálózatának egymilliárdos fejlesztése

MTI

2018.12.21. 17:00

Jövőre zárul Pécs mecsekoldali úthálózatának egymilliárd forintos kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztése - közölte pénteken a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel, miután átadtak a forgalomnak a beruházás keretében megépített 400 méteres új útszakaszt.

A Bálicsi utat és a Petőfi utcai körforgalmat összekötő teljesen új, mintegy 400 méteres lekötőút építését fejezte be az önkormányzat, ezen péntektől meg is indult a forgalom - idézte a közlemény Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármestert.

Az útépítés részeként kétoldali járda, csapadékvíz elvezető rendszer és közvilágítás is kiépült. A jövőben már csak egy zajvédő fal építése várható a területen.

Páva Zsolt kiemelte: emellett a meglévő, a pécsi belvárost északról elkerülő teljes, mintegy 3000 méter hosszú úthálózat fejlesztését is befejezi 2019-ben a pécsi önkormányzat. A cél, hogy a Mecsekoldalban élő pécsiek tízezreinek közlekedését segítsék.

Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a tájékoztatás szerint arról számolt be, hogy egymilliárd forintos forrást biztosított a Miniszterelnökség csak a mecsekoldali utak megújítása érdekében.

További tízmilliárdos támogatást nyújt a kabinet más célokra - tette hozzá a politikus felidézve, hogy a magyar kormány az elmúlt kilenc évben számos segítséget nyújtott Pécs számára. A többi között iskolák, bölcsődék, óvodák, újultak meg, illetve munkahelyek ezreit sikerült Pécsett megteremteni ilyen módon - idézte a kommüniké a képviselőt.

PécsGazdaságBaranya megyefejlesztésMecsekoldalúthálózat