2024.03.29, Péntek
Bár tavaly tavaszra ígérték az átadást, végre kinyitott Pécsett a Hajnóczy utcai piac
pecsert.hu

Bár tavaly tavaszra ígérték az átadást, végre kinyitott Pécsett a Hajnóczy utcai piac

pecsert.hu

2019.03.29. 08:00

A piaccsarnok melletti található új utcafronti üzletsor üzletei teljesen új, egyedi – a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. által megtervezett –, egységes arculatot kapott. Az üzletsoron a korábbiakhoz hasonlóan színes kínálattal várják vásárlóikat az egyes egységek, így a megszokott módon beszerezhető füstölt áru, hal, péktermék és zöldség-gyümölcs.

Az előző évekhez képest jelentősen megnövekedett a piaci árusok száma a sikeres fejlesztésnek, valamint a teljes körű felújításnak köszönhetően.

Termelők, őstermelők, kistermelők, egyéb szolgáltatók lesznek jelen a területen.

Az asztalokat felújították, így egységes, esztétikus képet nyújtanak a piaccsarnokba belépve.  A piacon új illemhelyek állnak rendelkezésre, a mozgásukban korlátozottak számára is. A kényelmi szolgáltatások között a vásárlók számára ingyenes wifi csatlakozási lehetőség is biztosított.
Az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően az utcát új burkolattal látták el, a járdák pedig dísztérkövet kaptak, emellett új parkolóhelyek jöttek létre, míg a biciklivel érkezők számára tároló áll rendelkezésre.
A területen biztonsági kamerarendszer is működik már, továbbá a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. állandó piacfelügyeleti szolgáltatást biztosít.

Csak vasárnap lesz zárva
A piac 2019. március 22-én 06:00 órától nyitja meg kapuit vásárlói előtt. A piaccsarnok hétfőtől péntekig reggel 06:00-17:00 óráig, szombaton 06:00-14:00 óráig tart nyitva, vasárnap pedig a korábbi gyakorlatnak megfelelően zárva tart, míg a piaccsarnok mellett található üzlet nyitva tartása egységenként változó.

Forrás: pecsert.hu

PécsGazdaságBaranya megyeHajnóczy utcapiaccsarnok