2024.04.17, Szerda
Bővül a Mohácsi Ipari Park
baranya.hu

Bővül a Mohácsi Ipari Park

baranya.hu

2019.05.20. 19:00

40 hektárral bővül a Mohácsi Ipari park. Az új iparterület kialakítására azért van szükség, mert ipari parkban jelenleg nincs nagy kiterjedésű, szabad terület betelepülni kívánó, nagybefektetők számára. Ezektől a cégektől munkahelyteremtő beruházások várhatók.

Az ipari park kihasználtsága jelenleg 80 százalékos. A betelepült vállalkozások által foglalkoztatottak száma 885 fő, mely a fejlesztés megvalósítását követően jelentősen növekedhet. A projekt helyszíne közvetlenül a meglévő Mohácsi Ipari park mellett terül el, az 56. és 57. sz. főutak körforgalmú csomópontjától északkeletre. Az érintett terület jelenleg közművekkel nem ellátott. A fejlesztés keretében a területre bevezetik az áramot és a gázt, kialakítják az ivóvíz- és szennyvízhálózatot, optikai kábelt építenek ki. Buszmegállót, gyalogátkelőt alakítanak ki, és autóbuszjárat üzemeltetéséről is tárgyalnak.

A projekt összköltségvetése bruttó 800 millió forint. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrásából valósul meg. A projekt várható befejezése 2019. október 31.

GazdaságMohácsi Ipari ParkberuházásmunkahelyteremtésBaranya megye