2024.07.18, Csütörtök
Katasztrófavédelmi őrs alakul Villányban
Kép: illusztráció

Katasztrófavédelmi őrs alakul Villányban

baranya.katasztrofavedelem.hu

2017.07.19. 12:14

Az őrs létrehozásával a tűzoltók jóval hamarabb érkezhetnek oda egy-egy káreseményhez, ami azért fontos eredmény, mert ez az időtényező a beavatkozás sikerének az egyik meghatározó eleme.

A Tűzoltóőrsök kialakítása-hagyományos szerkezetű őrsök (Tolcsva, Villány) elnevezésű projekt célja a hazai tűzvédelem erősítése új, a katasztrófavédelmi feladatok ellátását szolgáló ingatlanok megépítésével. Az ilyen beruházások révén jelentősen javul a szervezet reagálóképessége és így az állampolgárok biztonsága is.

A projekt keretében két fehér folton épül katasztrófavédelmi őrs, ennek köszönhetően biztosított lesz ezen működési területek mentő-tűzvédelmi lefedettsége. Az őrsök létrehozásával a tűzoltók jóval hamarabb érkezhetnek oda egy-egy káreseményhez, ami azért fontos eredmény, mert ez az időtényező a beavatkozás sikerének az egyik meghatározó eleme. A két leendő őrs helyszíne a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsva és a Baranya megyei Villány.

A projekt megvalósítása során a mentő tűzvédelem erősítése mellett fontos szempont a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklése is. Az őrsprogram megvalósulásával, az új ingatlanok rendszerbe illesztésével megvalósul a magasabb szintű katasztrófavédelem, a területi lefedettség javulásával csökken a vonulási idő, továbbá a klímaváltozás negatív hatásai is mérséklődnek.

Mindezen célok megvalósulása révén jelentős mértékben javul a lakosság élet- és vagyonbiztonsága.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00007 azonosítószámú projekt támogatási összege 180 millió forint.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Helyi hírekBaranya megyetűzoltóságvillánykatasztrófavédelmi őrs