2024.04.19, Péntek

Újabb ritkasággal bővült a Pécsi Állatkert

pecszoo.hu

2017.08.31. 10:19

Az idei nyár zárásaként egy újabb szenzációval, Pécsett korábban még soha nem látott állatfajjal szeretné meglepni látogatóit a Pécsi Állatkert.

Megérkezett ugyanis a Pécsi Állatkert történetének első kis pandája. A kis panda (a magyar nyelvterületen hívják még vörös macskamedvének és vörös pandának is) veszélyeztetett állatfaj, fennmaradását veszélyezteti, hogy bundájáért vadásszák és folyamatosan veszíti el természetes élőhelyeit. Az európai állatkertek összehangoltan, az Európai Fajmegmentő Program (EEP) keretein belül tartják és tenyésztik.

A kis panda népszerű állatkerti állat, azonban lassan szaporodik, egy állatkertnek gyakran éveket kell várnia arra, hogy ilyen állatokhoz hozzájuthasson.

A most Pécsre érkezett állat egy nőstény példány, 2003. június 23.-án született Hollandiában, a Rotterdami Állatkertben. A Pécsi Állatkertbe már Szegedről érkezett egy hónappal ezelőtt, mivel a Szegedi Vadaspark új helyre kívánta helyeztetni ezt a példányt.

A Tünde névre átkeresztelt kis panda immár a Pécsi Állatkert látogatói számára is megtekinthető a nemrég felújított, a pumák mellett található kifutóban.

 

Forrás: pecszoo.hu

PécsHelyi hírek2017látványosságPécsi Állatkertvörös panda