2024.03.28, Csütörtök

Balesetveszélyes közlekedési útvonalat javítanak ki Komlón

onkormanyzat.mti.hu

2018.08.17. 16:46

A közmunkaprogram keretében újítják meg az Irinyi utcai meredek lépcsőt, ami korábban havas időben nehezen volt járható.

Elbontják a Komlón a régi, balesetveszélyes lépcsősort az Irinyi és Berek utca között és teljesen újat építenek helyette. A meredek domboldalon eddig egy rossz állapotú, helyenként balesetveszélyes útvonalon közlekedhettek a gyalogosok, ami különösen esős vagy havas időben volt nehezen járható.

A városgondnokság szakemberei a helyi közfoglalkoztatottak közreműködésével már zsaluzzák új lépcsőt a keleti, mentőállomás felőli oldalon. A nyomvonal a mentőállomástól indulva egyenesen halad majd fel a dombra.

Ezzel párhuzamosan megkezdődött az Irinyi utca 20-24-es házainál egy támfal építése, hogy az itteni meredek domboldalt megvédje a lecsúszástól. Ennek része lesz egy rövidebb, vadonatúj lépcső, amin a közeli játszóteret lehet egyszerűbben megközelíteni. A környéken folyó munkák pedig az Eötvös utca hiányzó járdájának megépítésével fejeződnek be. Az út egyik oldalán már korábban elkészült a gyalogjáró, most a szemközti oldal következik.

„Ezekhez a munkákhoz a közmunkaprogram teremti meg számunkra a forrásokat. Városszerte a közmunkásoknak köszönhetően javítjuk és újítjuk fel a járdákat, lépcsőket, a beépített anyagokat pedig a szintén a közmunkaprogramban működő betonelemgyárunkban öntjük – foglalta össze a hátteret Polics József polgármester.

Helyi hírekútfelújításKomló közmunkaprogram