2020.07.09, Csütörtök

Hirdetés

Baranyában ismét támogatják a friss vállalkozások beindítását
szentesiroda.hu

Baranyában ismét támogatják a friss vállalkozások beindítását

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.07.15. 09:33

Az országosan egyedülálló Önindító munkaerő-piaci programot 2013 óta valósítja meg a Baranya Megyei Kormányhivatal, amely képzéssel és vissza nem térítendő pénzügyi támogatással segíti a vállalkozóvá válást.

Hirdetés

Újból lehetőséget kapnak azok a regisztrált álláskeresők, akik vállalkozást indítanának, saját lábra állnának, hiszen itt az alkalom, hogy pályázzanak az Önindító 2019 programra, amelyen idén is 20 fő vehet részt.

Az országosan egyedülálló Önindító munkaerő-piaci programot 2013 óta – minden évben megújítva – valósítja meg a Baranya Megyei Kormányhivatal, amely képzéssel és vissza nem térítendő pénzügyi támogatással segíti a vállalkozóvá válást. A hazai forrásból megvalósuló Önindító program fontos eleme az 550 órás komplex – elméleti és gyakorlati – vállalkozóvá válási ismeretek megszerzésére irányuló képzés, amely a sikeres üzleti működés megalapozásához járul hozzá. A résztvevők a képzés teljes időtartama alatt keresetpótló juttatásban részesülnek, emellett vállalkozóvá válási támogatásra és vissza nem térítendő 2 millió forintos tőkejuttatásra is pályázhatnak.

A program 2019. szeptember 1. napjától 2020. augusztus 30. napjáig tart. Jelentkezni a kapcsolódó anyagok közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet legkésőbb 2019. augusztus 14. napjáig.

A programmal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető a Baranya Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán a (72) 896-009-es telefonszámon, valamint a nemeth.barbara@baranya.gov.hu e-mail címen.

Helyi hírekBaranya megyevállalkozástámogatás