2024.04.19, Péntek
Bronzérmes lett a PTE-SEKKEL felálló férfi vízilabda csapat az Universiadén
univpecs.com

Bronzérmes lett a PTE-SEKKEL felálló férfi vízilabda csapat az Universiadén

univpecs.com

2019.07.15. 16:26

Maratoni ötöspárbajt követően bronzérmes lett a magyar férfi vízilabda-válogatott a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiadén. A válogatottat két PTE-hallgató is erősítette: Csacsovszky Erik és Zerinváry Lóránd.

A nápolyi esemény honlapja szerint a magyarok jól kezdték az oroszok elleni helyosztót, mivel az első negyed után 3-1-re vezettek, azonban a rivális a nagyszünetre egyenlített (5-5) - írja az univpecs.com. A harmadik negyedben az orosz csapat kétgólos előnyre tett szert, de a magyar együttes nem adta fel, 7-7-nél, majd 8-8-nál is utolérte ellenfelét, sőt, 2:40 perccel a vége előtt ismét megszerezte a vezetést. Az izgalmak fokozódtak, ugyanis az oroszok ismét fordítottak, de a magyarok kevesebb mint egy másodperccel a vége előtt egyenlítettek.

Az Universiade magyar delegációja az eskütétel napján, Budapesten - MTI

Az ötöspárbaj egészen hihetetlen idegőrlő küzdelmet hozott, ugyanis nemhogy az első öt-öt kísérlet lett gól, hanem a következő hét párban is mindenki betalált. A magyarok a sorozat közben kapust cseréltek, majd a 12. pártól ismét Kardos védett. A 13. párban aztán Várnai belőtte a maga ötösét, míg Guszarov próbálkozását Kardos kivédte.

A magyar küldöttség harmadik érmét nyerte Nápolyban, mivel múlt csütörtökön Tóth Krisztián harmadik helyen végzett a cselgáncsozók 90 kilogrammos kategóriájában, míg a női vízilabdázók szombaton aranyérmet nyertek. A 30. nyári Universiadén 18 sportágban 127 ország közel nyolcezer sportolója, köztük 21 magyarországi felsőoktatási intézmény 105 hallgatója vett részt.

Helyi híreksportsportolókPécsi Tudományegyetem (PTE)vízilabda