2023.02.03, Péntek
Különdíjat kapott a pécsi Pollack Mihály Szakgimnázium
Illusztráció

Különdíjat kapott a pécsi Pollack Mihály Szakgimnázium

MTI

2020.03.16. 16:17

A szakképzési díj idei pályázatára 23 pályamű érkezett 11 vállalattól, 7 iskolától és 1 kamarától.

Átadták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) Szakképzési Díj 2020 elismeréseit a Német-Magyar Gazdaság Házában, Budapesten.

Sávos András, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke köszöntőjében kiemelte, a szakképzés fontos szerepet tölt be a versenyképesség alakulásában. A szakképzéssel szemben pedig új követelmények jelennek meg, a gyorsuló technológiaváltás új képességek folyamatos elsajátítását teszi szükségessé. A kamarához érkező megkeresések azt mutatják, hogy a beruházási döntésekben egyre nagyobb szerepet játszik a szakképzett munkaerő rendelkezésre állása, a szakképzési rendszer minősége - mutatott rá a német-magyar kamara elnöke.

Kásler Péter, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara képzésért felelős alelnöke hangsúlyozta, a kamara számos területen közreműködik a duális mintára támaszkodó gyakorlatorientált, a vállalati igényekből kiinduló kereslet-vezérelt, korszerű szakképzési rendszer létrehozásában.

Az elmúlt években a kamara tagvállalatai egyre erősebben tapasztalták azt, hogy csökken a szakmák, a szakképzési életpálya, a szakmunkások társadalmi megbecsülése, a díjjal elismerik azokat a projekteket, amelyek jelentős mértékben, példaértékűen segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést - fogalmazott a kamara alelnöke. A kamara tájékoztatása szerint az idei pályázatra 23 pályamű érkezett 11 vállalattól, 7 iskolától és 1 kamarától.   

Motiváció kategóriában díjat kapott az Audi Hungaria Zrt. élményalapú pályaorientáció vállalati környezetben, szakmai orientációs tábor és nyílt nap a pályaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos tanulók számára projektje.

Kooperáció kategóriában díjazták az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által benyújtott "Pályára állunk" című pályázatát, amely az enyhe értelmi fogyatékos és autizmussal élő fiatalok nyílt munkaerő-piaci integrációjának komplex támogatásáról szl. I

Innováció kategóriában nyert a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma a "Digitális Témahét a Petrikben: WorkIT" pályázata.

Különdíjat kapott a Pécsi Szakképzési Centrumhoz tartozó Pollack Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma több kategóriát is érintő projektjeiért.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2013-ban alapította a Szakképzési Díjat azzal a céllal, hogy elismerje a kiemelkedő szakképzési projekteket, hozzájáruljon a szakmai képzés színvonalának emeléséhez, társadalmi megbecsüléséhez, és ösztönözze a vállalatokat az aktívabb szerepvállalásra.

A díjra magyarországi vállalatok, szakiskolák, közintézmények, civil és társadalmi szervezetek, magánszemélyek pályázhattak.

Helyi hírekPécsoktatásdíj