2024.04.24, Szerda
Lélegeztetőgépet fejlesztett a pécsi Magnus
pecsma.hu

Lélegeztetőgépet fejlesztett a pécsi Magnus

pecsma.hu

2020.05.13. 16:14

A repülőgépgyártással foglalkozó cég szakemberi fejlesztették a különleges készüléket, melyet kórházi körülmények biztosítása nélkül otthon is használhatunk.

Életmentő lélegeztetőgépek fejlesztésébe kezdett a pécs-pogányi Magnus Aircraft Zrt., repülőgépek helyett most otthoni használatra alkalmas eszközök készülnek a gyárban – derül ki az atv híradójából.

A repülőgépgyártással foglalkozó cég szakemberi fejlesztették a különleges készüléket, melyet kórházi körülmények biztosítása nélkül otthon is használhatunk. Az eszközt ráadásul nagyon olcsón tudják legyártani.

Mint Makány Dénes, a Magnus fejlesztési igazgatója elmondta a híradóban, arra törekedtek, hogy kereskedelmi forgalomban is kapható alkatrészeket használjanak fel, hogy a gépet a világon bárhol, egyszerűen és olcsón javítani lehessen, ha esetleg meghibásodna.

Az alkatrészeket egyébként egy gazdasági boltban is be lehet szerezni, és 3D-s nyomtatóval is elő lehet állítani.

A cég vezérigazgatója, Boros László pedig elmondta, a járvány miatt gondolkodtak el azon, hogy a csapat kompetenciáját hogyan tudnák kihasználni más iparágakban, szakterületen, hogyan tudnának olyan terméket fejleszteni, mellyel üzletileg is előre tudnának lépni.

Mint kiderült a híradóból, mindenképp szeretnék megkezdeni a sorozatgyártást, a körlevegős rendszert, melyet a kórházi gázrendszeren kívül is lehet használni, hat hét alatt fejlesztették ki.

Helyi hírekPécslélegeztetőgépegészségügy