2024.04.20, Szombat
MNB könyvsarokkal gazdagodott a PTE
Illusztráció: pixabay.com

MNB könyvsarokkal gazdagodott a PTE

univpecs.com

2020.09.04. 09:27

Közel kétszáz kötetes közgazdaságtani, geopolitikai és menedzsment témájú gyűjtemény került az egyetem birtokába.

Magyar Nemzeti Bank és a PTE Közgazdaságtudományi Kar jó együttműködése több évre nyúlik vissza, ennek egyik legújabb gyümölcse a központi bank országos kampányának első állomásaként szeptember 1-jén megnyílt MNB Könyvsarok a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Benedek Ferenc Jogtudományi és Közgazdaságtudományi Szakkönyvtárában - olvasható a Pécsi Tudományegyetem honlapján.

 

Jutalmazzák a szakmai teljesítményt

„A Magyar Nemzeti Bank régóta együttműködik a Pécsi Tudományegyetemmel, amely a Geopolitikai Doktori Program elindításával kezdődött 2015-ben és nagy sikerrel zajlik most is, azóta is folyamatosan támogatjuk” – magyarázta Dr. Dubéczi Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója. Az MNB kiemelt célja a hazai közgazdász-képzés nemzetközi elithez való felzárkóztatása, amelyet több eszközzel is igyekeznek támogatni országos kampányok formájában. Az egyik ilyen a közgazdasági kiválósági program, amellyel a szakmai teljesítményt jutalmazzák, ennek köszönhetően a PTE 133 kiemelkedően jól teljesítő hallgatója részesült az ösztöndíjból. 

A Magyar Nemzeti Bank és a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) az elmúlt években számos új tudományos kiadványt jelentetett meg, elsősorban gazdasági, pénzügyi, menedzsment témákban. Az MNB ezekből a kiadványokból egy támogatási szerződés keretében egy válogatott könyvcsomagot bocsátott a Pécsi Tudományegyetem rendelkezésére. 

 Fontos a közgazdász-képzés nemzetközi jellegének erősítése, a verseny fokozása, ezért is jutalmazza a kiválósági program a legjobbakat. Nagyon fontos, hogy aktuális és gyakorlati tudást tudjunk biztosítani a hallgatóknak. 

– hangsúlyozta Dr. Dubéczi Zoltán.

Az ünnepélyes megnyitón a PTE KTK dékánhelyettese, Dr. Takács András kiemelte, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a könyvcsomag átadása szűk körben és a szociális távolságtartás jegyében történt.

Helyi hírekPécsi Tudományegyetem (PTE )Magyar Nemzeti Bankkönyvtár együttműködés