2024.07.19, Péntek
Bölcsődefejlesztés indul Mohácson
Illusztráció: pixabay.com

Bölcsődefejlesztés indul Mohácson

MTI

2020.10.09. 09:09

A nyolc csoportszoba egyenként tizenkét-tizennégy kisgyermek elhelyezésére alkalmas.

Több mint száz gyermek befogadására alkalmas új, korszerű bölcsődét építenek egy nyolcszázmillió forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően Mohácson.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból megvalósuló új bölcsődei épület

egy földszintes, a nevelési-gondozási egységeket és egy időszakos gyermekfelügyeleti, illetve játszóház funkciót betöltő helyiségcsoportot magába foglaló részből, valamint egy kétszintes gazdasági, igazgatási, szociális tömbből áll.

Utóbbi épületrészben a konyha és a kiszolgálórészleg kap majd helyet.

A nyolc csoportszoba egyenként tizenkét-tizennégy kisgyermek elhelyezésére alkalmas, s minden nevelési egység udvari oldalán - részben fedett - teraszt és növényekkel gazdagon beültetett játszókertet alakítanak ki.
Kitértek arra is, hogy az épület körül fedett kerékpártárolók, továbbá harminc személygépkocsi számára parkolóhelyek is létesülnek.

A 2022 végére elkészülő fejlesztésre azért van szükség, mert egyre nagyobb a városban az igény a bölcsődei férőhelyekre, és egy másik, régen épült mohácsi intézmény bővítése nem megoldható.

Helyi hírek MohácsbölcsődeTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)fejlesztés