2024.03.29, Péntek
Pécsen is nyit műhelyt a Magyar Edzők Társasága
Illusztráció: pixabay.com

Pécsen is nyit műhelyt a Magyar Edzők Társasága

MTI

2020.10.08. 09:45

A MET legfontosabb feladata a hazai edzők érdekképviselete.

Együttműködési megállapodást kötött szerdán a Magyar Edzők Társasága (MET) és a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) azzal a céllal, hogy folyamatos legyen a sportág edzőinek továbbképzése és a legmodernebb ismeretek átadása.

Amint arra a MÖSZ honlapján olvasható beszámoló emlékeztet, a MET 2010-ben hosszú távú stratégiai programba kezdett, legfontosabb feladata a hazai edzők érdekképviselete, folyamatos sportszakmai képzése tudományos elméleti és gyakorlati ismeretanyagokkal.

A szervezet célkitűzése, hogy a sport szakmai szolgáltató tudásközpontja legyen, ennek érdekében működik együtt a Testnevelési Egyetemmel mint legfontosabb partnerével, valamint most már további négy egyetemmel és sporttudományos műhellyel Pécsen, Szombathelyen, Nyíregyházán és Szegeden.

A MET 2017-től a Kiemelt Edző Programot (KEP) is gondozza.

 

Új lehetőségek nyílnak az edzők továbbképzésére

"A Magyar Öttusa Szövetség megkeresett bennünket, mert látja, a Magyar Edzők Társasága milyen értékes szolgáltatást tud nyújtani, segítségünkkel az edzők több ismerethez jutnak, ami alapja a magyar sport sikerességének" - mondta az egyéves szerződés megkötése után Molnár Zoltán, a MET elnöke, hozzátéve, hogy további szövetségekkel is tárgyalnak és kötnek majd hasonló megállapodásokat.

"A Magyar Öttusa Szövetség számára rendkívüli jelentőségű a Magyar Edzők Társaságával kötött együttműködési megállapodás" - fogalmazott Bretz Gyula, a MÖSZ elnöke. "Ránk is érvényes ugyanis az a mondás, hogy a jó edző holtig tanul." 

Ezzel a megállapodással új lehetőségek nyílnak edzőink továbbképzésére, melyre az általános igényen kívül azért is van szükség, mert sportágunk folyamatos változása edzőinket új és újabb feladatok és kihívások elé állítja.

A szövetség vezetője hozzátette: remélik, hogy a Testnevelési Egyetemen beindult öttusaedző-képzés és a MET-tel való megállapodás eredményeként az egyre növekvő létszámú versenyző sikeres szereplését egyre felkészültebb edzők segíthetik.

Helyi hírekPécsMagyar Öttusa Szövetségsportegyüttműködési megállapodás