2023.12.04, Hétfő

Földmegfigyelési konferenciát tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

mti

2017.06.17. 12:09

2017. június 16-án rangos előadók részvételével kezdetét vette a június 23-áig tartó Nemzetközi földmegfigyelési konferencia Pécsett.

Közlésük szerint a NASA, az Európai Űrügynökség (ESA), a prágai Károly Egyetem és a PTE földrajzi intézetének közreműködésével több mint huszonöt ország csaknem száz szakembere értekezik arról, hogy a műholdak segítségével milyen információk gyűjthetőek a bolygó környezeti állapotáról.

Az írásos összegzés kiemelte: a tanácskozás keretében Jeff Masek, a NASA Lansdsat elnevezésű földmegfigyelési programjának tudományos igazgatója tart előadást a projekt jövőbeli terveiről; Francesco Sarti, az ESA földmegfigyelési központjának oktatási igazgatója értekezik majd az európai ügynökség hasonló tevékenységéről.

A PTE közölte, hogy a konferencián a Google üzletágvezetője ismerteti a cég legújabb földmegfigyelési alkalmazásait, továbbá angol szakemberek adnak átfogó képet az ESA űrfelvételeinek gyakorlati alkalmazásáról.

Mellettük francia, svájci, osztrák kutatóintézetek és cégek ismertetik az élelmiszerbiztonság, az illegális fakitermelés, a környezeti katasztrófák űrből történő megfigyeléseinek lehetőségeit.

 

Forrás: mti

PécsAktuálisPécsi Tudományegyeteműrkutatáskonferencianemzetköziföldmegfigyelés