2024.05.24, Péntek
A NASA és az ESA képviselői is előadnak a Pécsi Tudományegyetemen
Illusztráció: pexels.com

A NASA és az ESA képviselői is előadnak a Pécsi Tudományegyetemen

MTI

2020.11.18. 09:46

A PTE földrajzi intézete már nyolcadik éve ad otthont a nemzetközi GIS Day-hez (a térinformatika nemzetközi napja) csatlakozó rendezvénynek.

Az amerikai és az európai űrkutatási szervezet, a NASA és az ESA képviselői is felszólalnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) online térinformatikai konferenciáján - közölte a felsőoktatási intézmény.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a PTE földrajzi intézete már nyolcadik éve ad otthont a nemzetközi GIS Day-hez (a térinformatika nemzetközi napja) csatlakozó rendezvénynek. Az előző évekhez képest rendhagyó módon, online térben megrendezendő eseményen olyan cégek és szervezetek előadásait hallgathatják meg az érdeklődők, amelyek a geoinformatika, térinformatika és távérzékelés élvonalában működnek.    

Az előadók a NASA JPL, az ESRI, az L3Harris, a CapellaSpace, az ESA, a Lutra Consulting, a WRI, a Charles University of Prague és a University of Salzburg képviselői közül kerülnek ki

- írták.     

A szakemberek térbeli adatok kezeléséről, GIS oktatásról, távérzékelésről és sok más érdekes témákról beszélnek a GIS day at the University of Pécs című Facebook-esemény intenetes oldalon szerdán tíz órától követhető eseményen. A szervezők kérik, hogy részvételi szándékát mindenki jelezze az esemény oldalán.

Helyi hírekPécsPécsi Tudományegyetem (PTE )űrkutatás