2024.04.20, Szombat
Átalakítja termékportfólióját a Körber pécsi érdekeltsége
Illusztráció: pixabay.com

Átalakítja termékportfólióját a Körber pécsi érdekeltsége

MTI

2020.11.09. 09:05

Napirenden van a pécsi gyár továbbfejlesztése, hogy a vállalat valamennyi feladatait elvégezhesse.     

A dohányipartól való függésének csökkentése érdekében folyamatosan bővíti a termékportfólióját a Körber-csoporthoz tartozó Hauni Hungária Gépgyártó Kft., amely a jövőben megváltoztatja elnevezését is - közölte a pécsi székhelyű vállalat az MTI-vel.

A mintegy 1000 embert foglalkoztató - korábban szinte száz százalékban dohányipari gépek, gépalkatrészek előállítását végző - vállalat közlése szerint a Körber-csoport kiemelt célja az egyes üzletágak különféle régiókban található termelőüzemeinek jobb kihasználása. Ezért napirenden van a pécsi gyár továbbfejlesztése, hogy a vállalat valamennyi Körber-üzletág tervezési, gyártási és összeszerelési feladatait elvégezhesse.     

 

Gyógyszeripari ampullatöltő gépsor gyártása is megindult

A több mint 99 százalékban exportra termelő pécsi üzem fokozottan ki volt téve a globális piaci ingadozásoknak. Emlékeztettek arra, hogy korábban szinte kizárólag dohányipari gyártóberendezések készültek a pécsi gyárban, az utóbbi egy évben viszont jelentősen megváltozott az üzem termékstruktúrája és fokozatosan általános gépgyárrá alakult.     

Kiemelték, hogy a logisztikai és a gyógyszeripari szereplők már szoros és sikeres együttműködést folytatnak az üzemmel, idén pedig több új berendezés - köztük például gyógyszeripari ampullatöltő gépsor - gyártása indult meg Pécsen.

Megjegyezték, hogy a gyártási portfólió szélesítésével új lehetőségek nyílnak meg a pécsi gyár számára, hiszen immár bármely üzletág részére gyors és hatékony konstrukciós támogatást tudnak nyújtani.     

 

Nem volt szükség a bérek csökkentésére

Az átalakításoknak köszönhetően a pécsi gyár jövője és a munkahelyek stabilitása továbbra is hosszú távon biztosított. A saját munkavállalók létszáma egy számottevő bővülést követően évek óta viszonylag állandó, ezer fő közeli, ez várhatóan jövőre sem fog érdemben változni - jelezték.     

A cég kitért arra, hogy a koronavírus-járvány ellenére sikerült fenntartani a termelés folyamatosságát, emellett nem volt szükség a bérek vagy más juttatások csökkentésére.

Az idén minden munkavállalónak emelkedett az alapbére, és újabb kétéves, jelentős jövedelem-emelkedést garantáló megállapodást kötött a cégvezetés és a szakszervezet.     

A társaság az idei várható eredményeiről még nem tudott nyilatkozni. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság 2019-ben 125 millió euró nettó árbevételt és 3,1 millió euró adózás utáni eredményt ért el. Egy évvel korábban 127 millió euró árbevétel mellett 6,6 millió euró volt a nyeresége.     

A társaság tavaly jelentette be, hogy 5,7 milliárd forint értékű beruházást hajt végre Pécsen, amely 977 millió forint, egyedi kormánydöntéssel megítélt állami támogatásban részesül.

Helyi hírekPécsHauni Hungária Gépgyártó Kftfejlesztés