2024.03.29, Péntek
Közel 350 ezren vettek részt az idei Európai Sporthéten
Illusztráció: pexels.com

Közel 350 ezren vettek részt az idei Európai Sporthéten

MTI

2020.11.02. 09:10

A programsorozaton Pécs 19 sportrendezvénnyel vett részt.

A járványhelyzet ellenére országszerte 404 nyilvános eseményen közel 350 ezer sportolni vágyó gyerek és felnőtt vett részt a megfelelő egészségvédelmi előírások betartásával az idei Európai Sporthéten.

A Magyarországon a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) koordinálásával zajló ingyenes programsorozathoz minden megyéből csatlakoztak civil és sportszervezetek, továbbá számos iskolai esemény is kapcsolódott a Diáksport Napja jóvoltából.

Idén az elővigyázatosságot szem előtt tartva a tömegrendezvények helyett inkább kisebb létszámú, lokális, elsősorban szabadtéri programok szerveződtek.

A szervezők adatai szerint a legaktívabbak a budapestiek voltak 83 rendezvénnyel. A fővárost három megyeszékhely, Székesfehérvár 25, Békéscsaba és Pécs pedig 19-19 sportprogrammal követte.

 

Közel 8 millió főt mozgatott meg a rendezvény

Czene Attila, a MASPORT elnöke kiemelte: az események többségét sportegyesületek szervezték, de fitneszklubok, iskolai-egyetemi és munkahelyi kezdeményezések is csatlakoztak az ősz legmozgalmasabb rendezvénysorozatához. Hozzátette: a jelenlegi járványhelyzet miatt még fontosabb, hogy minden alkalmat megragadjunk a mozgásra, ezzel is erősítve az immunrendszerünket és a mentális egészségünket.

A "Mozogni öröm, ráadásul egészséges is!" hívószóval idén már hatodik alkalommal került sor az évek óta közkedvelt Európai Sporthétre, amely az Európai Bizottság eddig közel 8 millió főt megmozgató kezdeményezéseként, illetve a hozzá kapcsolt nemzetközi #BeActive kampány részeként zajlott szeptember 23. és 30. között.

A programsorozat célja, hogy az egész kontinensen népszerűsítse a sportot, és arra ösztönözze az európaiakat, hogy ezen a hét napon minél többet mozogjanak és ennek hatására az év többi részében is aktívak maradjanak.

Helyi hírekPécsSzékesfehérvár sportBékéscsabaszabadidősport