2024.03.28, Csütörtök
Lemezbemutatót és hangversenyt is ajánl a Magyar Művészeti Akadémia
Illusztráció: pexels.com

Lemezbemutatót és hangversenyt is ajánl a Magyar Művészeti Akadémia

MTI

2020.12.08. 09:34

Kortárs magyar dalok, többek között akadémikus szerzők művei is megszólaltak Wiedemann Bernadett, Tatai Nóra és Papp Viktor énekművészek, valamint Nagy Márta zongoraművész előadásában a Pécsi Tudományegyetemen.

Dubrovay László lemezbemutatója, Mohay Miklós zeneszerző művének ősbemutatója és kortárs magyar dalok hangversenye is szerepel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) programjai között.

Kortárs magyar dalok, többek között akadémikus szerzők művei is megszólaltak hétfőn Wiedemann Bernadett, Tatai Nóra és Papp Viktor énekművészek, valamint Nagy Márta zongoraművész előadásában a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Kar - Zeneművészeti Intézetben, a hangversenyt az intézmény hivatalos Youtube-csatornáján közvetítették - közölte az MMA.    

Dubrovay László zeneszerző, a Nemzet Művésze, az MMA rendes tagja online tart lemezbemutatót december 14-én. Dubrovay László műveit Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész játssza, az est műsorvezetője Juhász Előd lesz, aki a zeneszerzővel és a zongoraművésszel is beszélget. A hangversenyt a Pesti Vigadó díszterméből élőben közvetítik az MMA hivatalos YouTube-csatornáján, az MMA Facebook-oldalán és honlapján.     

Mohay Miklós Aranyszájú Szent János liturgiája című művének ősbemutatója december 12-én lesz a budapesti Rózsák terén álló görögkatolikus templomban. Mohay Miklós zeneszerző, az MMA rendes tagja 4-8 szólamú férfikarra írt húsz tételes, mintegy hetven perces kórusművet Aranyszájú Szent János liturgiájából, kifejezetten a Szent Efrém Férfikar számára.     

Liturgikus esemény lévén az estre nem vonatkoznak rá a járványügyi gyülekezési korlátozások, ezért részt lehet rajta venni személyesen. Az eseményt a Görögkatolikus Médiaközpont fogja felvenni, amelyen keresztül hozzáférhető lesz a bemutató után online. Az előadás létrejöttét az MMA támogatja. 

Helyi hírekPécsi TudományegyetemzenehangversenyMMA