2024.04.16, Kedd
Véget ért az Irány a PTE! Kultúrfeszt
Illusztráció: pixabay.com

Véget ért az Irány a PTE! Kultúrfeszt

univpecs.com

2021.02.14. 09:08

Az érdeklődő diákok, szülők és a továbbtanulásban segítő tanárok az öt nap alatt megismerhették a PTE 10 karát, de nem a megszokott módon.

Lendületesen indult a Pécsi Tudományegyetemen az év - 24 szervezőegyég 280 előadóval és 172 programmal várta az érdeklődők, a fesztivál végéig pedig több mint 6000 résztvevő válogatott az informatív és szórakoztató tartalmak között - írja az univpecs.com.

Az Irány a PTE! Kultúrfeszt hatalmas sikernek örvendett, ugyanis több ezer diák, szülő és tanár tartott a szervezőkkel az 5 nap során. Legnépszerűbb programok közé a Beck Zolival és Tibi atyával történt beszélgetés, a „Kis esti mozi”, Dj Nash K bulija, valamint a csoki- és borkóstolás tartozott.

Az online oktatás mindenki számára nehézségekkel jár, de azoknak a diákoknak különösen nagy problémát jelent, akiknek úgy kell felsőoktatási intézményt választaniuk, hogy nem tapasztalhatják meg, milyen az épület falain belül, hallgatók és oktatók között mozogni, és milyen végighallgatni egy előadást a híres, több száz fős előadókból. A korábban megszokott nyílt napok helyettesítéseként a PTE egy különleges fesztivállal lepte meg a potenciális jelentkezőket, hogy egy kis informatív szórakozást csempésszen a szürke hétköznapjaikba.

Az érdeklődő diákok, szülők és a továbbtanulásban segítő tanárok az öt nap alatt megismerhették a PTE 10 karát, de nem a megszokott módon. Az Irány a PTE! szervező csapata arra törekedett, hogy átadja azt a pécsi életérzést, melyet a hallgatók nap, mint nap átélnek az egyetemen, ezért oktatói és hallgatói podcast jellegű beszélgetéseket, közös játékokat és kulturális programokat közvetítettek a virtuális térben. Összesen 172 program közül választhattak az érdeklődők, 280 előadó részvételével.

Helyi hírekPécsi Tudományegyetemfesztiválonline oktatás