2024.07.24, Szerda
Megújult a család- és gyermekjóléti központ Szigetváron
Illusztráció: pixabay.com

Megújult a család- és gyermekjóléti központ Szigetváron

MTI

2021.03.04. 08:43

Az épületet részlegesen felújították, átalakították és akadálymentesítették, bútorokat, irodai, informatikai és pszichológiai diagnosztikai és fejlesztő eszközöket szereztek be, emellett egy szolgálati gépkocsit is vásároltak a központ számára.

Csaknem negyvenmillió forintos hazai és európai uniós forrásból korszerűsítették és tették a fogyatékossággal élőknek is könnyen megközelíthetővé a család- és gyermekjóléti központot Szigetváron - közölte a Baranya megyei önkormányzat az MTI-vel.

Közleményük szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és az önkormányzat forrásából mintegy 37 millió forintot költöttek az elmúlt hónapokban a védőnői szolgálatot, fogászati rendelőket, házi gyermekorvosi rendelőt is magában foglaló létesítmény modernizálására.

A beruházásnak köszönhetően ügyfeleik számára kényelmesebbé, hatékonyabbá tudták tenni szolgáltatásaikat, és a jövőben kiemelt figyelmet fordíthatnak a fogyatékkal élő ügyfelekre is - írták. Az épületet részlegesen felújították, átalakították és akadálymentesítették, bútorokat, irodai, informatikai és pszichológiai diagnosztikai és fejlesztő eszközöket szereztek be, emellett egy szolgálati gépkocsit is vásároltak a központ számára.

A közleményben Nagy Csaba országgyűlési képviselőt idézve kiemelték, hogy a fejlesztés következtében könnyebben jutnak hozzá a szolgáltatásokhoz a szigetváriak és a környékbeli falvakban élők, és javul a társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzete.

Helyi hírekSzigetvárcsalád- és gyermekjóléti szolgálat