2022.11.28, Hétfő
Élményszerű online koncerteket kínál a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed
Illusztráció: pexels.com

Élményszerű online koncerteket kínál a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

MTI

2021.04.22. 08:15

A valódi koncertélményhez hasonló online előadásokban alkalmazott kameratechnikát itthon eddig néhány videoklipben használták, külföldön pedig olyan zenészek alkalmazzák, mint a Depeche Mode és az AC/DC.     

Egyedi online koncertélményeket kínál nagy felbontású, zoomolható, forgatható mozgóképek kíséretében a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed április 21-től - tájékoztatta az intézményt működtető társaság az MTI-t.

 A Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleménye szerint a Zsolnay 360 - minikoncertek című sorozat keretében az előadás teljes "atmoszféráját" rögzítik 360 fokban. A technológia révén a közönség részese lehet a koncertnek az együttes tagjai között, ráközelíthet a neki tetsző részekre és kiválaszthatja, hogy melyik zenészt szeretné éppen látni - mindezt nagy, 4K felbontásban.     

A társaság célja, hogy az élő kulturális élményeket nélkülöző időszakban olyan különlegességgel szolgáljon, amelyben a közönség úgy érezheti, hogy szinte a zenészek között van. Forgathatja a teret, így maga is részese lehet az eseménynek, ráadásul olyan módon, ami itthon még alig ismert.     

A közleményben Laurer Tamás műszaki osztályvezetőt idézik, aki elmondta, hogy a valódi koncertélményhez hasonló online előadásokban alkalmazott kameratechnikát itthon eddig néhány videoklipben használták, külföldön pedig olyan zenészek alkalmazzák, mint a Depeche Mode és az AC/DC.     

Bleszity Péter, a társaság ügyvezetője a kommünikében jelezte, hogy hármas céljuk volt a programsorozattal: a zenekaroknak publicitást adni, kedveskedni a közönségnek és bemutatni a Zsolnay Negyed szépségeit. A koncertfelvételek Pécsett, a Zsolnay Negyed szabadtéri területein, illetve rossz idő esetén a Kodály Központban készülnek.     

Az első minikoncerten a Kéméndi Trió (Györfi Anna-ének, Kéméndi Tamás-harmonika, Szűcs Péter-gitár) népszerű sanzonjai és népzenei feldolgozásai hallhatók április 21-től, majd a sorozat hetente jelentkezik, olyan fellépőkkel, mint a Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult kamara vonószenekar Dés Lászlóval, a Kubalibre, vagy a Pécsi Balett.  Az előadások - amelyek a feltöltéstől számított 30 napig tekinthetők meg - a Youtube-on láthatók ingyenesen a https://www.youtube.com/watch?v=w5hzlB8q3pY linken.

Helyi hírekPécsZsolnay Kulturális Negyedkoncert