2024.03.05, Kedd
Két új tűzoltólaktanya épül Pécsen
Illusztráció: pixabay.com

Két új tűzoltólaktanya épül Pécsen

MTI

2021.04.21. 08:23

Az egyik laktanya a jelenlegi központi épület mellett jön létre, míg a másik a megyeszékhely két legsűrűbben lakott városrésze között.

Csaknem hatmilliárd forintos európai uniós támogatásból két új tűzoltólaktanya épül a baranyai megyeszékhelyen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Közleményük szerint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program - 5 milliárd 994 millió forint, vissza nem térítendő - támogatásából megvalósuló beruházásoknak köszönhetően a katasztrófavédelem munkatársai a jelenleginél hamarabb kiérnek a káresetekhez, erősödik a pécsi, sűrűn lakott városrészek biztonsága.

Jelenleg egy központi telephelyen működik a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a pécsi kirendeltség és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság is - tudatták.

A fejlesztések részeként az egyik laktanya a jelenlegi központi épület mellett jön létre, míg a másik a megyeszékhely két legsűrűbben lakott városrésze között. Utóbbiba a kirendeltség és a tűzoltó-parancsnokság egy része költözik, míg az igazgatóság, a területi vízügyi hatóság és a parancsnokság másik része a jelenlegi mellett készülő új épületbe kerül.

Közölték: a 2023-ra megvalósuló beruházásokkal csaknem kétszázezer ember biztonsága javul jelentősen, hiszen a két laktanyához több mint félszáz település tartozik.

Helyi hírekPécsBaranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtűzoltóság