2024.05.04, Szombat
Közönségszavazásra bocsátja a járvány pozitív élményeit bemutató legjobb fotókat a PTE
Illusztráció: pixabay.com

Közönségszavazásra bocsátja a járvány pozitív élményeit bemutató legjobb fotókat a PTE

MTI

2021.05.11. 07:54

A fotókból az egyetemhez kötődő neves fotográfusokból, fotóművészekből álló szakmai zsűri választotta ki azt az ötven pályaművet, amelyet május 10. és 31. között közönségszavazásra bocsátanak.

Hatvanhét hazai középiskolából, felsőoktatási intézményből és külföldi társegyetemről több mint kétszáz pályázat érkezett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) PosiTivE című fotópályázatára, amelyre a járványhelyzet ellenére megélt pozitív élményeket bemutató képeket vártak. A legjobb fotókat közönségszavazásra bocsátják.

A PTE közleménye szerint a márciusban kiírt, PosiTivE - Neked mi jót adott a megváltozott élethelyzet? elnevezésű fotópályázatával azokra a pillanatokra, eseményekre kívánja felhívni a figyelmet, amelyek a megpróbáltatásokkal tarkított periódus ellenére akár rövid távú, akár maradandó pozitív változást jelentenek hétköznapjainkban.

A felhívásra a magyarországi középiskolák és felsőoktatási intézmények mellett francia, indiai, román és török társegyetemekről is érkeztek pályázatok. A fotókból az egyetemhez kötődő neves fotográfusokból, fotóművészekből álló szakmai zsűri választotta ki azt az ötven pályaművet, amelyet május 10. és 31. között közönségszavazásra bocsátanak.

Szavazni az Instagramon, a ptepositivephoto oldalon lehet a leginkább tetsző kép lájkolásával. A közönségnek leginkább tetsző fotó készítője különdíjban részesül.
A pályázattal kapcsolatban további részletek a pte.hu/positivephoto oldalon olvashatók.

Helyi hírekPécsPécsi Tudományegyetemfotópályázat