2024.03.19, Kedd
Díjat alapítottak Kuhn Ferenc pécsi szemészprofesszorról az Egyesült Államokban
Illusztráció: pexels.com

Díjat alapítottak Kuhn Ferenc pécsi szemészprofesszorról az Egyesült Államokban

MTI

2021.06.20. 08:49

A professzor munkájának elismeréséül alapított Kuhn-díj (Kuhn Award) a társaság legmagasabb elismerése.

Kuhn Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szemészeti Klinikájának (PTE KK SzK) vendégprofesszora tiszteletére alapított díjat az Amerikai Szemsebészeti Társaság (American Society of Ophthalmic Trauma - ASOT) - közölte a PTE az MTI-vel.

A baranyai felsőoktatási intézmény közleményében azt írták, hogy a professzor munkájának elismeréséül alapított Kuhn-díj (Kuhn Award) a társaság legmagasabb elismerése, azzal a szemészeti traumatológia elméleti és gyakorlati fejlődését elősegítőket tüntetik ki a jövőben.    

Az ASOT honlapján foglaltak szerint Kuhn Ferenc professzor tevékenysége egyúttal inspiráció is volt a 2020-ban formálódott szervezet alapításához.  A közleményben Csutak Adrienne-t, a PTE KK SzK intézetigazgatóját idézve közölték: Kuhn Ferenc szakmai tudása, tapasztalata és ismereteinek legjavának átadása nagyon sokat jelent az intézmény számára. Kiemelték továbbá, hogy a professzor a járványhelyzet dacára számos ízben kereste fel a klinikát, újabb és újabb műtéti technikákat tanítva. Jelezték azt is, hogy Kuhn Ferencet a Pécsi Szemészeti Klinika igazgatója a Magyar Szemorvostársaság tiszteletbeli tagjának terjesztette fel.

Helyi hírekPécsi Tudományegyetemszemészetdíj