2024.03.29, Péntek
Az összefogásról szólt a baranyai oltási program
Illusztráció: pixabay.com

Az összefogásról szólt a baranyai oltási program

univpecs.com

2021.07.06. 11:23

Baranya mindvégig élen járt a megyék sorában a beoltottak teljes lakossághoz, regisztráltakhoz viszonyított száma tekintetében.

Ünnepi rendezvény keretében köszönte meg a Baranya megyei oltási programban végzett kitartó és lelkiismeretes munkát dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott azon szervezetek, intézmények, egészségügyi szolgáltatók képviselőinek, amelyek az elmúlt hónapokban – a megyei oltási munkacsoporttal együttműködve – mindent megtettek a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében - írja az univpecs.com oldal. 

Az eseményen elhangzott köszöntőjében a kormánymegbízott kiemelte, példaértékű összefogás jellemezte a baranyai oltási programot, amelyben minden szereplő a lehető legtöbbet nyújtotta, a legnagyobb gondossággal végezte feladatát. Ennek a kiváló együttműködésnek köszönhető, hogy Baranya mindvégig élen járt a megyék sorában a beoltottak teljes lakossághoz, regisztráltakhoz viszonyított száma tekintetében.

Dr. Horváth Zoltán emlékeztetett rá, az elmúlt időszakban mindannyiunknak új, ismeretlen helyzetekben kellett helyt állnunk, új kihívásoknak kellett megfelelnünk. – Örülök, hogy ezekben az embert próbáló időkben meg tudtuk mutatni, hogy lelkiismeretes munkával, kitartással, áldozatvállalással minden akadály legyőzhető. A sikeres oltási programnak köszönhetően megfékeztük a járványt, eredményesen hozzájárultunk a gazdaság újraindításához és ahhoz, hogy az emberek fokozatosan visszakapják régi életüket – tette hozzá.

A rendezvényen dr. Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának elnöke is arról beszélt, hogy a szakmai együttműködés, a közösségi összefogás, és a személyi helytállás nagyszerű példáját valósították meg mind az egészségügyi dolgozók, mind a honvédség, a rendőrség, illetve a kormányhivatal munkatársai. Az ünnepség zárásaként a jelenlévők az oltási programban végzett példaértékű munkájuk elismeréseként emlékplakettet vehettek át dr. Horváth Zoltán kormánymegbízottól, valamint Müllerné dr. Juhos Bernadett főigazgatótól.

Helyi hírekBaranya megyePécsi Tudományegyetemvédőoltás