2024.07.24, Szerda
Visszatért a FlixBus Pécsre és Harkányba
Fotó: FlixBus

Visszatért a FlixBus Pécsre és Harkányba

FlixBus

2021.07.05. 14:51

A mobilitási cég jelenleg Budapesten kívül Pécsről, Harkányból, Szegedről és Siófokról is kínál nemzetközi utakat.

Visszatért a FlixBus Pécsre és Harkányba. A távolsági buszszolgáltató négy országgal, Horvátországgal, Ausztriával, Szlovákiával és Csehországgal köti össze a baranyai városokat. Magyarországról már összesen tíz országba lehet utazni zöld busszal - derült ki a társaság közleményéből.

 

Közvetlen FlixBus összeköttetések Pécsről és Harkányból kilenc európai városba

A FlixBus tavaly nyáron kapcsolta hálózatába Pécset és Harkányt. A világjárvány miatt hozott szabályok miatt a szolgáltatás hosszan szünetelt, azonban júliustól minden korábban elérhető városba újraindulnak a távolsági buszok. A helyiek Prágába, Brnoba, Bécsbe, Pozsonyba, Valpóba, Eszékre, Diakovárra, Bródba és Alsómiholjácba utazhatnak átszállás nélkül. A legtávolabbi úticélra, Prágába 10-11 óra alatt juthatnak el az utasok. A közelebbi távokon néhány óra alatt célba érnek a buszok, Pécs és Eszék között például 2 óra az út.

„Fontos volt számunkra, hogy ne csak a fővárosból, hanem a korábban hálózatunk részét képező magyar városokból is mielőbb újraindítsuk szolgáltatásunkat. Mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban reagálni tudjunk az utazási kedv növekedésére. Hiszünk abban, hogy kényelmes, rugalmas és megfizethető közösségi közlekedési lehetőséget biztosítva nagyban hozzájárulhatunk a turizmus zöld újraindulásához.” - mondta el Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője.

A mobilitási cég jelenleg Budapesten kívül Pécsről, Harkányból, Szegedről és Siófokról is kínál nemzetközi utakat.

 

Budapestről már tíz országba kínál átszállás nélküli utazási lehetőséget a FlixBus

A FlixBus kilenc hónap szünet után, június 10-én indította újra nemzetközi távolsági járatait Budapestől. Az első hetekben a környező fővárosokba, Bécsbe, Belgrádba és Zágrábba indultak buszok. A járványügyi intézkedések enyhülésének és az utazási igények növekedésének köszönhetően a járatsűrűség emelkedik és a kínálat júliustól jelentősen bővül.

Visszatérnek többek közt a horvát tengerparti járatok, így ismét lesznek közvetlen FlixBus összeköttetések Magyarország és Dalmácia között. Zadar, Biograd, Pakoštane, Pirovac, Vodice, Šibenik, Trogir és Split is az úti célok között van. Az éjszakai buszokkal heti kétszer, pénteken és vasárnap akár kevesebb mint nyolc óra alatt a tengerhez érhetnek az utasok Budapestről. Egy átszállással a hét további napjain is elérhetők isztriai és dalmát nyaralóhelyek.

Júliustól újraindulnak a FlixBus járatai Magyarország és Erdély között is. Románia nyugati felének közel tizenöt településére lehet újra utazni zöld távolsági busszal. Kezdetben az útvonaltól függően hetente kettő-négy alkalommal indulnak közvetlen nemzetközi távolsági járatok többek közt Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Nagyszeben, Brassó, Arad, Temesvár és Budapest között.

További európai célállomások is elérhetővé válnak a nyári főszezonban, például Szlovéniában Ljubljana és Maribor, Németországban Berlin és Hamburg, Lengyelországban Varsó és Krakkó, Csehországban Prága és Brno, Szlovákiában Pozsony és Donovaly.

 

Kiterjedt higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért

A FlixBus járatain továbbra is szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben kialakított higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben. A távolsági buszokat rendszeresen fertőtlenítik. A jegyellenőrzés érintésmentes. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. Erről a FlixBus ügyfelei online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, az előírások a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

A FlixBus azt kéri ügyfeleitől, hogy indulás előtt mindig ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit és csak akkor induljanak útnak, ha ezeknek teljes mértékben meg tudnak felelni. Amennyiben az utazást valamilyen oknál fogva módosítani kell, az utasok ezt az indulás előtti tizenötödik percig megtehetik.

Helyi hírekautóbuszPécsHarkány