2024.05.19, Vasárnap

autóbusz

Zajlik a téli felkészülés a Volánbusznál

2022.12.08

Országos hírek

A Volánbusz minden évben kiemelt figyelmet fordít a téli felkészülésre, a járműállományt és a közszolgáltatást nyújtó munkavállalókat is felkészítik a megváltozott út- és látási viszonyokra - közölte a Volánbusz Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Több mint félezer új autóbusz áll munkába 2022 közepéig

2022.01.20

Országos hírek

Az új buszok 45 ülő- és 30 állóhellyel rendelkeznek, alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak. A járműveket klímaberendezéssel, kamerával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel és utasszámlálóval szerelték fel, hajtásukról korszerű dízelmotor gondoskodik.

Visszatért a FlixBus Pécsre és Harkányba

2021.07.05

Helyi hírek

A mobilitási cég jelenleg Budapesten kívül Pécsről, Harkányból, Szegedről és Siófokról is kínál nemzetközi utakat.

Ünnepi díszbe öltöztettek egy pécsi buszmegállót

2020.12.12

Helyi hírek

A megálló karácsonyfát, plüssfotelt, kandallót és hősugárzót is kapott.

További 90 darab csuklós jármű beszerzésével folytatódik az állami autóbuszpark megújulása

2020.03.05

Aktuális

Egy éven belül 90 darab új generációs Mercedes-Benz Conecto G típusú autóbusszal bővül a Volán gépjárműparkja - közölte a Volánbusz Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Hétfőtől fokozottan ellenőrzi a teherautókat és a buszokat a rendőrség

2019.10.11

Aktuális

A jövő héten fokozottan ellenőrzik a rendőrök a tehergépkocsikat és az autóbuszokat - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

Kigyulladt egy helyi járatú busz Pécsett

2018.12.28

Aktuális

A busz Pécsett a Mecsek áruháznál, az egyik buszmegállóban gyulladt ki.

Hét új autóbusz áll forgalomba a Dél-Dunántúli Baranya megyében

2018.03.07

Húsz új autóbuszt állít forgalomba a napokban a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. a térségben - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Pécsi Napok idején is útnak indul a Kormányablak busz

2017.09.22

A Pécsi Napok keretében a kormányablakbusz is megérkezik a baranyai megyeszékhelyre, hogy közelebb vigye az emberekhez a kormányablakokban elérhető szolgáltatásokat.

A helyi járatos autóbuszok 80 százaléka kerekesszékkel is igénybe vehető

2022.02.24

Aktuális

A pécsi autóbusz-állomás és a budapesti Népliget pályaudvar ezüst, a kalocsai állomás bronz minősítést kapott. Ez azt jelenti, hogy az adott állomások a kerekesszékes utasok számára biztosan akadálymentesen használhatóak.

Új autóbuszok álltak forgalomba Baranya megyében

2021.10.17

Helyi hírek

A járművekkel Baranya megyében jellemzően a Pécs-Bonyhád, Pécs-Mohács, Pécs-Siklós és a Pécs-Komló útvonalakon találkozhatnak az utasok.

Félezer új járművel erősít a Volánbusz

2021.01.11

Helyi hírek

Két új közbeszerzési eljárást írt ki a Volánbusz járműflottáját biztosító Volán Buszpark Kft. 503 új autóbusz beszerzésére, mindkét pályázatra 2021. február 8-áig várják az ajánlatokat - közölte a közlekedési társaság hétfőn az MTI-vel.

Fejlesztik a pécsi közösségi közlekedést

2020.10.14

Helyi hírek

A pécsi önkormányzat szeretne minél sikeresebben pályázni a különféle forrásokra, ezért átfogó közösségi közlekedési koncepciót készítenek.

Ezek az egyhetes ellenőrzés eredményei Baranya megyében

2020.02.18

Aktuális

A rendőrök 2020. február 10. és február 16. között a tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőrizték Baranya megye közútjain.

A Dél-Dunántúlon is közlekednek majd az új autóbuszok

2019.07.04

Aktuális

Negyvenhárom darab új MAN/NEOPLAN Tourliner autóbuszt adtak át csütörtökön Budapesten a Volánbusz Népliget autóbusz-pályaudvaron, az új távolsági járművek a Középkelet-magyarországi, a Középnyugat-magyarországi, a Dél-dunántúli és a Dél-alföldi Közlekedési Központokhoz kerülnek - közölte a Volánbusz és a Man buszgyártó cég közös közleményben az MTI-vel.

Autóbuszokat és teherautókat ellenőriz a rendőrség a jövő héten

2018.10.14

Aktuális

Autóbuszokat és nehéz-tehergépjárműveket ellenőriz a rendőrség a jövő héten, hétfőtől vasárnapig egy TISPOL-akció keretében, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján.

A pénztárcát Pécsről hozta vissza a busz

2017.10.21

Becsületes megtaláló(k) kezébe akadt olvasónk elvesztett pénztárcája. Köszöni mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy visszakaphatta.