2024.03.19, Kedd
Kodály Aperitif címmel új művészeti és gasztronómiai fesztivál debütál augusztus közepén Pécsen
Illusztráció: pexels.com

Kodály Aperitif címmel új művészeti és gasztronómiai fesztivál debütál augusztus közepén Pécsen

MTI

2021.08.03. 14:10

Az eseményeket a Kodály Központ tetőteraszán, illetve az épületet körülvevő parkban és ligetben rendezik meg.

Kulturális programokkal, gasztronómiai csemegékkel, friss nyáresti élményekkel várja az érdeklődőket a pécsi hangversenyteremnél augusztus 18. és 22. között zajló Kodály Aperitif fesztivál - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye szerint a pécsi Pannon Filharmonikusokkal (PFZ) közösen rendezett új fesztiválon fellép a Modern Art Orchestra, amely olyan zenészekkel érkezik Pécsre, mint Harcsa Veronika, Szakcsi Lakatos Béla, Dresch Mihály, Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete-Kovács Kornél.

Az Az Vagy Nekem című programon Hámori Gabival, Tompos Kátyával, Debreczeny Csabával és a Belmondo frontemberével, Czutor Zoltánnal is találkozhat a közönség, míg a PFZ Rossini-gálával, augusztus 20-i ünnepi műsorral és filmzenei csemegékkel készül a rendezvényre.    

A PFZ honlapján kiemelték, hogy a rendezvényen két jubileumot is ünnepelnek, hiszen a pécsi hangversenyterem, a Kodály Központ tíz éve nyitotta meg kapuit, míg a zenekart 210 esztendeje alapították.

Az eseményeket a Kodály Központ tetőteraszán, illetve az épületet körülvevő parkban és ligetben rendezik meg. A főbejárat előtt felállított színpadon változatos esti programok várják a közönséget, akik a madártávlatból zongorabillentyűket idéző lépcsősoron kialakított nézőtéren, a tetőteraszon elszeparált páholyokban vagy a parkban pokrócon piknikezve élvezhetik az előadásokat.

Helyi hírekPécsZsolnay Örökségkezelő Nonprofit KftPannon FilharmonikusokfesztiválKodály Központ