2024.03.29, Péntek
Megkezdődött a szüreti szezon a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében
Illusztráció: pexels.com

Megkezdődött a szüreti szezon a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében

univpecs.com

2021.08.12. 13:31

Ma már bárki élhet annak lehetőségével, hogy megkóstolja a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet díjnyertes borait.

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg a szüreti szezont augusztus 11-én, az országban elsőként a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete - írja az univpecs.com

Az 1949 óta fennálló, 30 hektárnyi szőlőültetvénnyel rendelkező intézet, az 1600 m2 alapterületű - 4800 hl kapacitású - pincéjében felkészülten várja a friss termést, hogy azt feldolgozva kiváló borok kerülhessenek a palackokba. Ma már

 bárki élhet annak lehetőségével, hogy megkóstolja a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet díjnyertes borait a nemrégiben nyílt webshop (pteshop.hu) szolgáltatásait használva.

Az ünnepélyes szüretkezdésen Madaras Zoltán, az intézet elnöke kiemelte, hogy jól vizsgáztak a Kozma Pál tudományos főmunkatárs által nemesített fajták, hiszen egy meglehetősen viszontagságos év volt, szélsőséges időjárási rekordokkal. A kutatóintézet létjogosultságát igazolja, ezek a legkorábban szüretelhető fajtákat mindösszesen egy alkalommal permetezték a fekete rothadás ellen. Felföldi László pécsi megyéspüspök az égiek közbenjárását kérve áldotta meg az idei termést és a szőlőmunkásokat. Az ünnepségen részt vett Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora is.

A teljes cikk itt olvasható: https://univpecs.com/zold/szuretkezdes_puspoki_aldassal

Helyi hírekPécsi TudományegyetemPTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézeteszüret