2024.04.24, Szerda
Indul a Filharmónia új bérletsorozata
Illusztráció: pixabay.com

Indul a Filharmónia új bérletsorozata

MTI

2021.09.28. 11:02

A hangversenyen olyan szólisták lépnek fel, mint Hélene Guilmette szoprán, Marianne Beate Kielland mezzoszoprán, Bernhard Berchtold tenor és Stephan MacLeod basszus.

Joseph Haydn és Michael Haydn, valamint Johann Georg Albrechtsberger művei csendülnek fel az Orfeo Zenekar és Purcell Kórus tolmácsolásában, neves szólisták közreműködésével a Filharmónia Magyarország szerdai pécsi koncertjén, a Régi mesterek bérlet első előadásán.

Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében a régizene hazai képviselőinek előadásait kínáló Régi mesterek című bérlet nyitókoncertjéről azt írták, hogy az évadnyitó hangversenyen, szeptember 29-én a magyar régizene-játszás ikonikus nagymestere, Vashegyi György és együttesei, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a bécsi klasszikus kor egyházzenéjébe vezeti be a pécsi Kodály Központ közönségét.

Közölték: a hangversenyen olyan szólisták lépnek fel, mint Hélene Guilmette szoprán, Marianne Beate Kielland mezzoszoprán, Bernhard Berchtold tenor és Stephan MacLeod basszus; a 19 órakor kezdődő hangversenyt 18 órakor ingyenes prológus előzi meg.     

Kitértek a kommünikében arra, hogy a kor két legnagyobb mestere, Joseph Haydn és Michael Haydn egy-egy műve, a Mária Terézia emlékére 1800 körül írott Te Deum és az 1803-as Szent Ferenc mise által övezve a korszak kismestereinek egy-egy alkotása is szerepel a műsorban.     

Mint írták, a ragyogó hárfaversenye révén napjainkban is jegyzett, Johann Georg Albrechtsberger 1780-as h-moll Miserere című művével és a főleg fúvós és billentyűs versenyműveiről ismert Johann Nepomuk Hummel 1806-ban komponált D-dúr Te Deumával szerepel a koncerten.     

A Mesterbérlet koncertjeiről, az orgonát a középpontba állító Angster bérlet kínálatában szereplő előadásokról és a régizene hazai képviselőinek koncertjeit kínáló Régi mesterek című új bérletről bővebb tájékoztatás olvasható a filharmonia.hu oldalon található.

Helyi hírekPécskoncertKodály Központ