2024.03.19, Kedd
Múzeumok Őszi Fesztiválja - A roma holokausztra és a szovjet kényszermunkatáborokba hurcoltakra emlékeznek Pécsen
Illusztráció: pixabay.com

Múzeumok Őszi Fesztiválja - A roma holokausztra és a szovjet kényszermunkatáborokba hurcoltakra emlékeznek Pécsen

MTI

2021.10.20. 08:22

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében október 22-én 11 órától a Parajmos roma holokauszt kiállítás helyszínén M. Krausnick - L. Rueggenberg: Else története - Egy kislány túléli Auschwitz táborát című könyvét mutatják be.

Könyvbemutatóval a parajmos, azaz roma holokausztra, míg szakmai tárlatvezetéssel a málenkij robot áldozataira, azaz a szovjet kényszermunkára hurcolt emberekre emlékeznek a pécsi Vasváry-házban - közölte a programokat szervező Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-vel.

A közgyűjtemény kommünikéjében emlékeztettek arra, hogy a JPM mind a parajmos, azaz a roma holokauszt, mind a málenkij robot, azaz a szovjet kényszermunkára hurcolt emberek emlékére állandó kiállítást üzemeltet a pécsi Vasváry-házban.     

Az intézmény a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében október 22-én 11 órától a Parajmos roma holokauszt kiállítás helyszínén M. Krausnick - L. Rueggenberg: Else története - Egy kislány túléli Auschwitz táborát című könyvét mutatják be. Az eseményt filmvetítés, majd W. Müller Judit történész-főmuzeológus tárlatvezetése követi.     

A program keretében a Málenkij robot című kiállításon november 5-én, szintén 11 órától W. Müller Judit, a közgyűjtemény történésze tart szakmai vezetést. A JPM közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy az ingyenesen látogatható események résztvevőinek az eseményeket megelőzően legalább egy nappal regisztrálniuk kell a [email protected] e-mail címen.

Helyi hírekPécsJanus Pannonius MúzeumVasváry-házkönyvbemutatóholokauszttárlatvezetés