2023.10.02, Hétfő
Újabb háromezer ember munkához jutását segítik Baranyában
Illusztráció: pexels.com

Újabb háromezer ember munkához jutását segítik Baranyában

MTI

2021.10.10. 08:31

Baranya megyében a program segítségével eddig az eredetileg célul kitűzött tizenkétezer helyett már több mint tizenötezer ember kapott támogatást.

Újabb háromezer baranyai álláskereső számíthat támogatásra a 2015-ben elindult, azóta tizenötezer álláskeresőt segítő "Út a munkaerőpiacra" elnevezésű európai uniós program segítségével - közölte a Baranya Megyei Kormányhivatal az MTI-vel.

Emlékeztettek: a 2015-ben elindult, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 14,2 milliárd forintos keretéből megvalósuló program célja a 25 év feletti álláskeresők, inaktívak, alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépésük elősegítése.

A közlemény szerint Baranya megyében a program segítségével eddig az eredetileg célul kitűzött tizenkétezer helyett már több mint tizenötezer ember kapott támogatást.

A kommünikében Horváth Zoltán kormánymegbízottat idézve kiemelték: a források eddigi hatékony felhasználásának is köszönhető, hogy a program bővülhet, és annak keretében Baranyába további 1,6 milliárd forint érkezik.
Mindez jövő év végéig még csaknem háromezer ember foglalkoztatási támogatását teszi majd lehetővé.

Jelezték: a vállalkozások már igényelhetik az alacsony iskolai végzettségű álláskeresőknek szóló "munkatapasztalat szerzést elősegítő" és a legalább egy hónapja regisztrált álláskeresőkre vonatkozó támogatást. Előbbi három, utóbbi hat hónapra biztosít forrást.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a támogatásokkal kapcsolatos részletes feltételekről a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain kapnak információt az érdeklődők.

Helyi hírekBaranya Megyei KormányhivatalGINOPálláskeresőkfoglalkoztatás