2024.04.26, Péntek
Advent - Koncertekkel, fényfestéssel, kézműves vásárral készülnek a karácsonyra Pécsen
Illusztráció: pixabay.com

Advent - Koncertekkel, fényfestéssel, kézműves vásárral készülnek a karácsonyra Pécsen

MTI

2021.11.19. 07:52

A látogatók több mint húsz gasztronómiai és harmincnál több kézműves kitelepülő termékeiből válogathatnak.

Új programokkal, új helyszínekkel, fénnyel festett belvárosi épületekkel, koncertekkel és több mint félszáz, jelentős részben helyi kézműves terméket kínáló pavilonnal várja a látogatókat a pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár november 26-tól december 23-ig.

A pécsi önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint idén több újdonságot is tartogat az elsősorban kültéri rendezvényeket kínáló, helyi termelőknek teret adó, családi programokat felvonultató rendezvény a pécsi Széchenyi téren és a belvárosban.

A látogatók több mint húsz gasztronómiai és harmincnál több kézműves kitelepülő termékeiből válogathatnak. Az árusok kiválasztása során szempont volt a különleges vagy hiánypótló kínálat, a korábbi referenciák, a kimagasló minőség, valamint a helyi vállalkozások támogatása - hangsúlyozták a közleményben.

A főtéri dzsámit minden este egy ünnepi, animált, hetente fejlődő, valamint gyermekrajzokat megjelenítő fényfestés díszíti, ahogy az azzal szomszédos városháza épülete is különleges kivilágítást kap.

A hétvégi színpadi programok között dramatikus adventi népi játékot, betlehemes felvonulást és koncerteket is tartanak. Fellép többek között a Muzsikás, a Wing Singers Gospel Choir, a Kentucky Harmony és a Hanga Banda, a Benkó Dixieland Band és a Rutkai Bori Banda. A pécsi székesegyházban pedig a hat alkalommal adventi hangversenyt rendeznek.

Új helyszínként csatlakozik az adventi programokhoz a Pécsi Nemzeti Színház az Adventi Erkélykoncertekkel, amelyeken a színház társulatának tagjai és a színház énekkara működik közre.

Hétvégenként karácsonyi meseolvasással várja a gyerekeket Dániel András meseíró, Khaled-Abdo Szaida író, Herczeg Adrienn, Várnagy Kinga és Sólyom Katalin színművész, Keresztesi József író, valamint Matta Lóránt és Czéh Dániel bábszínész.

A Mikulás december 5-én és 6-án látogat a főtérre, a "techsimogató" során a gyerekek beülhetnek többek között tűzoltó- és katasztrófavédelmi autóba, december 20-án pedig begördül az Adventi Petőfi Karaván színpadkamionja is a Kossuth térre.

A jelenlegi járványügyi szabályok alapján az adventi vásár szabadon látogatható, míg a színpadi programokon való részvétel védettségi igazolványhoz kötött - hívták fel a figyelmet a helyhatóság közleményében.
A részletes programsort a szervezők a későbbiekben közlik az adventpecs.hu-n.

Helyi hírekPécsAdvent programok