2024.04.16, Kedd
Átadták a PTE-PEAC asztalitenisz-termét Pécsen
Illusztráció: pixabay.com

Átadták a PTE-PEAC asztalitenisz-termét Pécsen

MTI

2021.11.14. 08:07

A beruházás létjogosultsága vitathatatlan, mert a PTE-PEAC az egyetlen olyan magyarországi egyetemi klub, amely Bajnokok Ligájában érdekelt csapattal rendelkezik.

Ünnepélyes keretek között átadták csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán (PTE ETK) a PTE-PEAC asztalitenisz-termét, amelyet kormányzati támogatásból alakítottak ki.

A pécsi egyetemistákat, valamint a PEAC utánpótlás- és profi játékosait egyaránt szolgáló, több mint 400 négyzetméteres termet, valamint a hozzá kapcsolódó öltözőket a PTE ETK és a PEAC közös beruházásában, 74 millió forintból valósították meg az egyetem belvárosi épületében.     

A létesítmény csütörtöki átadásán Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke kiemelte: a sportág egyik új "szentélye" jött létre az asztalitenisz egyik "hazai fellegvárában".     

Az egyetemi klub szakosztályát méltatva felhívta a figyelmet arra, hogy a sportág pécsi sportolóit minden esztendőben az országos bajnokság esélyesei között tartják számon, akik a nemzetközi mezőnyben is sikeresek. Kiemelte: ez az eredményesség annak is köszönhető, hogy az ETK keretei között az asztaliteniszezők felkészítése mögött tudományos háttér áll, az infrastruktúra fejlesztése pedig egy újabb fontos pillért jelent e téren.     

Az elnök az egyesület különösen fontos küldetésének nevezte, hogy a határon túli magyar fiataloknak biztosíthatja a professzionális sportolási lehetőségeket, és a PTE-PEAC az utánpótlás-nevelésben az ország három legeredményesebb klubja között van.     

Ács Pongrác, a PTE-ETK dékánja, egyben a PTE-PEAC ügyvezető elnöke arról számolt be, hogy az asztalitenisz a klub legsikeresebb szakosztálya. Közölte: a beruházás létjogosultsága vitathatatlan, mert a PTE-PEAC az egyetlen olyan magyarországi egyetemi klub, amely Bajnokok Ligájában érdekelt csapattal, a PTE PEAC Kalo-Méh gárdájával rendelkezik, valamint minden korosztályban válogatott sportolókat ad.  

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a kormányzat egyik fontos céljának nevezte, hogy a jövőben is minél több sportlétesítmény újuljon meg. Úgy vélekedett, a pécsi fejlesztés eredményeként a PTE-PEAC kiváló asztaliteniszezői méltó körülmények között készülhetnek a jövőben.

Helyi hírekPécsPécsi TudományegyetemEgészségtudományi Karsportberuházások