2023.01.30, Hétfő
Korb Zoltán kapta a PTE Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíját
Illusztráció: pexels.com

Korb Zoltán kapta a PTE Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíját

MTI

2021.12.18. 08:55

Korb Zoltán éppen húsz éve, 2001 óta dolgozik a médiában.

Korb Zoltán, az MTVA Baranya megyei hírügynökségi tudósítója vehette át a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíját - közölte az intézmény az MTI-vel.

Azt írták, immár több mint húszéves hagyományt képvisel az egyetemi sajtódíj, mellyel elismerik egy-egy sajtóorgánum vagy médiamunkatárs lelkiismeretes tevékenységét, melynek révén segíti a PTE híreinek, kutatási eredményeinek társadalmi körökben történő terjesztését.

A közlemény szerint a sajtódíj átvételét követően Korb Zoltán azt mondta: "nagy elismerés ez számomra, hiszen mindig azok a visszajelzések a legértékesebbek, amelyek azoktól érkeznek, akikről napi szinten tudósítok. Márpedig a PTE, mint Magyarország első egyeteme, és mint a Dél-Dunántúl legnagyobb foglalkoztatója, meghatározó szereplője a régiónak. A hírügynökségi tudósítóként eddig eltöltött mintegy hat évem alatt 1800-nál is több hírt és tudósítást írtam, amelyekből átlagban minden tizedik a PTE-ről szólt, vagy érintette az intézményt".

Közölték azt is, Korb Zoltán éppen húsz éve, 2001 óta dolgozik a médiában: kezdetben a Campus című egyetemi lapnak írt, de az Új Dunántúli Naplónál gyakornokként is dolgozott, majd több éven át a pecsinapilap.hu hírportál szerkesztő-újságírója volt. 2007 és 2010 között a pecsiujsag.hu szerkesztő-újságírója, majd 2010 és 2015 között a Pécsi Hírek hetilap és a pecsma.hu hírportál főmunkatársa volt.

Ezekben az években a Magyar Hírlapot is tudósította Baranyából. 2015 és 2019 tavasza között a pécsi önkormányzat kommunikációs feladatait látta el. Az MTVA-t - korábban az MTI-t - 2011 és 2015 között hírügynökségi másodtudósítóként segítette, majd 2019 tavasza óta főállásban, megyei hírügynökségi tudósítóként szolgálja - áll a közleményben.

Helyi hírekPécsi Tudományegyetemdíj