2024.03.28, Csütörtök
Több mint kétmilliárd forint értékű korszerűsítést hajtott végre idén a pécsi vízszolgáltató
Illusztráció: pixabay.com

Több mint kétmilliárd forint értékű korszerűsítést hajtott végre idén a pécsi vízszolgáltató

MTI

2021.12.23. 15:55

Több mint tizenötezer méternyi korszerű vezetéket építettek be a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető csövek helyére, föléjük pedig tizenhétezer négyzetméternyi területen létesítettek új útburkolatot.

Több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre hálózatán a Pécs és a környékbeli települések vízszolgáltatási feladatait ellátó, önkormányzati tulajdonban lévő Tettye Forrásház Zrt. - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A vállalat közleményében azt írták, hogy rekordmennyiségű tervezett felújítást végzett el a cég: több mint tizenötezer méternyi korszerű vezetéket építettek be a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető csövek helyére, föléjük pedig tizenhétezer négyzetméternyi területen létesítettek új útburkolatot.

A felújítások összértéke mintegy 2,126 milliárd forintot tett ki - jelezték.
Kitértek arra, hogy a víziközmű-felújítások szinte minden pécsi városrészt érintettek, és a munkák java a kiemelt városi projektekkel összehangolva zajlott, így a felújításokkal együtt járó elkerülhetetlen felbontások egy időben valósultak meg.

Közölték: a felhasználók számára kevésbé látványos munkák is folytak a kúthálózaton, szennyvízátemelőkön, városi gépházakban, továbbá még a mecseki erdőben is húztak be vezetéket a szakemberek. A közleményben jelezték, hogy Pécs minden évben jelentős összeget fordít a víziközmű-rendszer tervszerű korszerűsítésre, és a vállalat gördülő fejlesztési terve alapján 9,5 milliárd forint értékű felújítást valósított meg a városban. A cég közlése szerint január 3-ától folytatódnak a korszerűsítések.

Helyi hírekPécsTettye Forrásház Zrt.fejlesztés