2024.04.25, Csütörtök
Csaknem kétszázmillió forintos beruházással fejlesztik a kerékpáros közlekedést Baranyában
Illusztráció: pixabay.com

Csaknem kétszázmillió forintos beruházással fejlesztik a kerékpáros közlekedést Baranyában

MTI

2022.02.08. 15:12

A fejlesztéssel jelentősen javul a megyeszékhely és Mohács közötti kerékpáros kapcsolat.

Mintegy kétszázmillió forintból épül kerékpárút Szederkény és Bogád települések között Baranyában; a beruházással tovább javulnak a kerékpározás feltételei Pécs és Mohács között - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-vel.

A környéken élők munkába járását segítő, továbbá turisztikai célokat szolgáló fejlesztést teljes egészében a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) elnyert 193 millió forintból finanszírozza a szederkényi önkormányzat.
A közleményben Hargitai János (KDNP), a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a fejlesztéssel jelentősen javul a megyeszékhely és Mohács közötti kerékpáros kapcsolat, továbbá az új szakasz Bólyon át kapcsolódást teremt Villány felé, valamint a Mohács 500 programban megépülő kerékpárúthoz is csatlakozik.

A július végéig elkészülő beruházás részeként a Péccsel nyugatról szomszédos Bogád valamint a megyeszékhely és Mohács között fekvő Szederkény között hét településen jelölnek ki, illetve építenek kerékpárutakat. A beruházás lehetővé teszi a megyeszékhely Pécs és a megye keleti részének kerékpárosbarát összekötését.

Helyi hírekSzederkénykerékpárútPécs MohácsTOP