2024.03.28, Csütörtök
Fejlesztések indulnak Pécs legnagyobb temetőjében
Illusztráció: pixabay.com

Fejlesztések indulnak Pécs legnagyobb temetőjében

MTI

2022.02.17. 07:49

Egy exkluzív urnaparcellát és új urnaföldet is kialakítanak, megújítják a temető szolgáltatásrendszerét, felújítják a sírkert kerítését és az északi főbejárat kapuját is.

Sírkertmegújítási program indul idén a baranyai megyeszékhely csaknem 120 éve létesült, hatvanhektáros, 170 ezer ember nyughelyéül szolgáló központi temetőjében - tájékoztatta Pécs önkormányzata az MTI-t.

A helyhatóság közleményében azt írták, hogy a temető tervezőjéről elnevezett "Rauch János Városi Sírkertmegújítási Program" keretében megvalósuló fejlesztésekre azért van szükség, hogy a "jövőben is méltó helyszínt biztosítson a kegyeletgyakorláshoz a sírkert".     

Közölték: a program részeként, az üzemeltető Biokom NKft. a védett sírhelyek karbantartására alkalmas speciális felülettisztító berendezést már üzembe is helyezte, az eszközt pedig egy új szolgáltatás keretében mindenki számára elérhetővé is teszik a jövőben.     

Egy exkluzív urnaparcellát és új urnaföldet is kialakít a társaság, megújítják a temető szolgáltatásrendszerét, felújítják a sírkert kerítését és az északi főbejárat kapuját is. Közölték: egy új, elektromos meghajtású pompaautót is beszereztek a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva.     

A közleményben kitértek rá: a pécsi temető kiemelkedő kulturális jelentőséggel bír, hiszen számos neves - a város fejlődésében kulcsszerepet játszó - személyiség, család nyugszik a sírkertben. Emlékeztettek: a temetőben már tavaly is zajlottak fejlesztések, így nyolc közlekedési csomópont újult meg, új urnaföldet alakítottak ki és bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, továbbá új tájékoztató táblákat helyeztek ki, valamint a csapadékvíz-elvezetési problémákat is megoldották.

Helyi hírekPécstemetőfejlesztés